Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijk zet Nederland op virusvariantenlijst: niet-geboosterde personen moeten in quarantaine

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren werd er al over gesproken en zojuist is het nieuws officieel bevestigd tijdens een persconferentie van de Oostenrijkse overheid: Nederland wordt op de virusvariantenlijst van Oostenrijk geplaatst. Iedereen die vanuit een land op deze lijst Oostenrijk binnenreist, moet verplicht 10 dagen in quarantaine. Een wintersport in de kerstvakantie is daarmee voor de meeste wintersporters onmogelijk geworden. Er geldt echter een uitzondering.

Vanwege de opkomst van de nieuwe omikronvariant scherpte Oostenrijk de inreisregels op maandag al aan, maar die worden voor Nederlanders dus nog strenger. Iedereen, ongeacht of je in het bezit bent van een geldig herstel- of vaccinatiebewijs, moet bij aankomst 10 dagen in quarantaine en die quarantaine kan alleen verkort worden door een negatieve test op dag 5. Deze regel gaat vanaf zaterdag 25 december in.

Uitzondering

Er geldt een uitzondering op de quarantaineregel voor personen uit de virusvariantenlanden die geboosterd zijn en een negatieve PCR-uitslag hebben.

Extra maatregelen

Naast het aanpassen van de virusvariantenlijst, zijn ook enkele andere maatregelen getroffen. Vanaf 27 december moet de horeca om 22.00 uur sluiten. Daarnaast gelden er voor evenementen en samenkomsten andere regels.

Wil je meer weten over de inreisregels? Bezoek dan de website van de Oostenrijkse overheid. Ons bellen of mailen heeft geen zin, wij kunnen niet iedereen beantwoorden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in