Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijk zet Nederland mogelijk op de virusvariantenlijst: kerstvakantie in het gedrang

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De komst van de omikronvariant houdt iedereen behoorlijk bezig. Ons land is om die reden in harde lockdown gegaan en in Oostenrijk kondigde men afgelopen vrijdag om die reden strengere inreisregels aan. Morgen komt de Oostenrijkse regering opnieuw samen om over de nieuwe virusvariant te spreken en volgens een eerste bericht van de Tiroler Tageszeitung, lijkt het er op dat Nederland samen met Noorwegen, Groot-Brittanië en Denemarken op de virusvariantenlijst wordt geplaatst. Een kerstvakantie in het land zou daarmee voor de meeste Nederlanders onmogelijk worden.

Landen op de virusvariantenlijst worden gezien als hoogrisicolanden en reizigers die daarvandaan komen moeten verplicht bij aankomst 10 dagen in quarantaine. Deze kan op z’n vroegst worden verkort door een negatief testresultaat op dag 5. Een wintersport wordt dan een stuk moeilijker.

Omikronvergadering

De omikronvariant staat morgen centraal tijdens het overleg tussen de federale regering, de deelstaatregeringen en het team van deskundigen. ORF.at meldt dat de verschillende deelstaatregeringen hun extra maatregelen tegen de virusvariant al klaar hebben liggen, maar daarin wordt nog niet gesproken over een eventuele plaatsing van Nederland op de virusvariantenlijst. We hopen dus nog op het beste, maar weten ook dat de Tiroler Tageszeitung over het algemeen goed geïnformeerd is. De verordening zou volgens hen morgen bekendgemaakt worden en aanstaande vrijdag van kracht gaan.

Afwachten

Het is op dit moment dus nog onzeker of Nederland echt op de virusvariantenlijst komt. Nederland is van groot belang voor het toerisme en we hopen dan ook dat de verschillende deelstaatregeringen hier niet mee akkoord gaan. Wij houden uiteraard alle ontwikkelingen in de gaten en voeren updates door op de website zodra die er zijn. Voor alle actuele regels en overige vragen over een wintersport in Oostenrijk en het coronavirus, verwijzen we je door naar de officiële kanalen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in