Nieuwsalert per mail ontvangen

© Chicky Clinics

Onverwachtse seizoensafsluiting met Chicky Clinics

Voor iedereen kwam er een abrupt en onverwachts einde aan het skiseizoen. Zo ook voor ons in de lodge en de deelneemsters van de Chicky Clinics Backcountry Trip. De weersvoorspellingen zagen er goed uit voor een weekend toerskiën in het Kleinwalsertal en iedereen had er zin in! Maar wat we op donderdag bij het welkomstdrankje nooit hadden kunnen bedenken, is dat zondag de laatste dag van het seizoen zou zijn.

Laatste Chicky Clinics

Op vrijdagochtend vroeg zagen we het bericht dat ook bij ons het skiseizoen vroeger ten einde zou komen dan verwacht. Gelukkig voor de deelneemsters sloten de liften pas op zondag, dus de vellen en lawinepiepers werden ingepakt. De eerste dag waren de condities buiten de pistes niet zoals je ze graag zou willen. Het was erg warm geweest en het had geregend, wat resulteerde in zware natte sneeuw. Er werd deze dag veel geoefend op het “spitzekehren”, een techniek die je bij het toerskiën nodig hebt om je ski’s te draaien tijdens het omhoog lopen, zodra de helling steiler wordt. Iets wat even wat oefening vraagt als je het voor de eerste keer doet, dus daar hadden we nu de tijd voor.

De gids legde het spitzekehren uit en oefende geduldig met iedereen totdat de groep het trucje door had. In de middag werd er in het terrein geskied. Het waren geen makkelijke condities, maar zo hier en daar konden we nog lekkere stukjes vinden. Ook dit hoort bij het freeriden. Er werd veel geleerd, gevallen en weer opgestaan. De sfeer zat er in ieder geval goed in!

Een heerlijke tweede dag

Op de tweede dag was het echt genieten! De lucht was helderblauw en de condities in het terrein hadden zich verbeterd door de heldere en koude nacht. Al snel doken we het terrein in en lieten we alle andere wintersporters achter ons. We begaven ons in niemandsland, er was geen mens te bekennen en dat was heerlijk. De vellen werden onder de ski’s geplakt en we liepen in een lekker tempo naar boven. Eenmaal boven op de bergkam was het genieten van het uitzicht en de daarna prachtige afdaling. Na een uitgebreide lunch konden we meteen weer aan de bak. Met de ski’s op de rugzak stapten we naar boven en werden daarna beloond met een heerlijke afdaling in het bijzondere landschap van het skigebied Ifen. Deze fantastische dag werd afgesloten met een drankje in de zon!

Niet meer toeren…

In de avond kwam het bericht van onze gids dat er helaas op zondag niet meer in het terrein geskied of getoerd kon worden. Dit had te maken met het heersende coronavirus, dat in de deelstaat Tirol al veel mensen had getroffen. Het was een veiligheidskwestie, maar ook een principekwestie. Als er een ongeval zou gebeuren in het terrein, dan zou er een helikopter ingezet moeten worden, die ze aan de andere kant van de berg hard nodig hadden voor coronapatiënten met dringende nood. De artsen zouden hun tijd moet steken in iemand die voor zijn plezier aan het skiën was, in plaats van iemand die verzorging nodig had om te vechten tegen het coronavirus. Kortom, een begrijpelijk besluit van de gids.

Genieten van de laatste dag

Het was op zondag nog een prachtige dag. De deelneemsters hebben nog genoten van het skiën op de piste waar bijna geen mens meer te vinden was. Hoe later het werd, hoe leger de pistes. Er werd toen ook bekend dat op maandag de grens naar Duitsland zou sluiten, dus iedereen reed op tijd weer terug naar Nederland.

Bekijk de aftermovie hieronder.

Een abrupt einde van het skiseizoen

Zo kwam ook voor ons een abrupt einde aan het seizoen. We zouden nog 4 weken open zijn en ons seizoen afsluiten na het Paasweekend. Het is jammer, maar we staan achter het besluit van de Oostenrijkse overheid en zijn blij dat er strikte maatregelen worden getroffen om zo het coronavirus de baas te worden. We hopen onze eerste gasten weer met het Hemelvaart weekend te mogen verwelkomen en kijken uit naar de zomer!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in