Nieuwsalert per mail ontvangen

Ontzettende koud heerst momenteel in Oostenrijk

Tjonge, wat is het koud vandaag! Voor het eerst sinds weken vandaag geen zonnetje (en dat merk je dan ook direct). Temperatuur ‘s nachts tot – 13 graden, overdag tot maximaal – 2 graden. Normaliter geen probleem met het zonnetje, nu toch echt verrekte koud! Gisteren en vandaag weer NL-gasten gekregen (liefhebbers van het schaatsen op de Weissensee) die ons -gelukkig- vertelde, dat in NL de gevoelstemperatuur nog veel kouder is. In vergelijking met andere skigebieden treffen wij het hier nog met de temperatuur. Wij horen op het nieuws dat het in andere delen van Oostenrijk helemaal niet uit te houden is. De Weissensee marathon schaatsen? Hier doen sommige hem twee keer achter elkaar…
Een aantal van onze -sportieve- gasten hebben de alternatieve elfstedentocht verreden op de Weissensee, een enkeling vond het zelfs nodig om dat 2x in 1 week te volbrengen (en hij liep vervolgens nog normaal rond ………..!). Ook nu hebben we gasten, die de tocht gaan rijden maar ook gasten die gaan kijken! Echte hollanders die voor ons een aantal zakken drop hebben meegenomen, echt genieten dus.

Ook voor de skiers zijn de condities prima. In het dal een klein laagje sneeuw en op de berg een slordige meter. Niet te veel, maar perfect om te skien. Iedere dag valt er -tot nu toe- een klein laagje bij.

Er gaan een aantal ‘horror’-verhalen de ronde dat het binnenkort -overdag- min 15 graden gaat worden. Hoop voor een ieder, dat dat niet het geval zal zijn! Heb inmiddels wel een wintervoorraad hout naar binnengesleept en mijn plekje voor de houtkachel veilig gesteld, just in case of …!

Weet je wat overigens ook een flink staaltje van pesten is? Unox is prominent aanwezig bij de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee, maar geen Unox-worst te vinden in de plaatselijke supermarkten. Hopelijk neemt volgend jaar de Hema de honneurs waar met de bekende Hema-worst en gaan ze hier ter plekke een filiaal openen. Zeker weten, dat dat een succesverhaal gaat worden.

Over 3 weken krijgen we een Rijper-gezin op bezoek; gaan fijn skien op het Nassfeld. Ze zijn vorig jaar ook hier geweest en inmiddels bekend met de ongekende mogelijkheden van het Nassfeld. Fijne pistes, ook voor de kinderen. Zelf lekker kunnen, skien in de zekerheid dat het met je kinderen ook goed gaat.

Een anekdote wil ik jullie niet ontzeggen; afgelopen week gasten gehad voor de Weissensee. Na het schaatsen nog lekker doorgezakt en ja, toen was het na middernacht en wilden ze terug naar ons vakantiehuis. Geen taxi meer te krijgen, alle taxi’s waren reeds geboekt. Wat nu? Op zijn Oostenrijks ………… loop even naar die bar en vraag wie jullie even naar het vakantiehuis kan brengen! Geloof het of niet, er was direct iemand beschikbaar om ze om 00.30 uur terug te brengen voor een onkostenvergoeding. Super toch?!

Momenteel beelden op BVN van Ruitenberg op de Weissensee, toch nog een linkje met NL.

Bis bald!
www.daskleineparadies.com

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in