Nieuwsalert per mail ontvangen

Ontdek wintersportgebied Willingen in Sauerland

Bij wintersporten in het Duitse Sauerland denken we direct aan Winterberg. Maar naast Winterberg ligt wintersportgebied Willingen. Net wat rustiger en kleiner, maar zeker zo mooi. Het gebied is vooral geschikt voor gezinnen en beginners. Ouders kunnen hun skitechniek nog eens opfrissen, terwijl de kinderen leren skiën in een rustig gebied. En ook leuk: met 3 uurtjes rijden ben je er al!

Wintersportgebied Willingen maakt samen met met een aantal andere wintersportgebieden deel uit van de Wintersport-Arena Sauerland. Deze wintersport Arena vormt het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen. Met één skipas heb je toegang tot alle pistes in Sauerland. Skigebied Willingen beschikt over kunstsneeuwinstallaties zodat de wintersporter naar hartenlust kan skiën en niet geheel afhankelijk is van het weer. Hoewel Willingen niet al te groot is, leent het zich prima om in alle rust je skitechniek weer eens wat op te frissen. Natuurlijk zijn de bergen en pistes niet vergelijkbaar met de Alpen, maar je kunt je in Willingen prima voorbereiden op de ‘echte’ wintersport in de Alpen. Zowel jong als oud kan er skimaterialen huren en Willingen biedt zeker mogelijkheden voor ski-les. Het rustige gebied leent zich er prima voor. Skigebied Willingen beschikt over 20 skiliften en 5 skipistes. Een van de liften is een gondel, waarmee je gemakkelijk naar de Ettelsberg kan worden gebracht op 830 meter hoogte. Je krijgt er zowaar het Alpengevoel van!

Beginners vinden in Willingen voldoende uitdagende hellingen, en ook kinderen kunnen er het skiën ontdekken. Het rustige karakter maakt het voor kinderen fijn om het skiën stap voor stap onder de knie te krijgen. Voor de hele kleintjes is er Kinderland: een kinderskischool met lopende-band liftjes zodat de kleintjes gemakkelijk weer de helling op kunnen komen.

Naast het skigebied is er in Willingen nog meer te doen. Zo kunnen langlaufers mooie lange tochten maken door de prachtige natuur. Willingen beschikt over 80 kilometer aan geprepareerde loipes, waardoor de langlaufer meerdere dagtochten kan maken. Voor de afwisseling breng je een bezoekje aan de rodelpiste of maak je een arrensledetocht door het mooie witte landschap. Bezoek ook één van de gezellige restaurants en barretjes in de nabij gelegen wintersportdorpjes. Want après-ski is Duitsland zeker niet vreemd: je vindt in de omgeving van Willingen meerdere après-ski gelegenheden. Zelfs bovenop de Ettelsberg kun je met een prachtig uitzicht een lekkere Schnaps drinken na een dag skiën. Wil je zeker zijn van rust? Bezoek Willingen dan op doordeweekse dagen, in het weekend kan het er wat drukker zijn.

Ben je benieuwd geworden naar Willingen? Op Arke.nl vind je jouw favoriete accommodatie.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in