Nieuwsalert per mail ontvangen

Ongeveer 1 miljoen wintersports verwacht seizoen 2010-2011

Nederland is elk jaar weer ruim vertegenwoordigd op de Europese skipistes. Dit jaar gaan naar verwachting ongeveer 1 miljoen wintersporters op skivakantie. Dit is gebleken uit een onderzoek van de ANWB. Het aantal wintersporters is gelijk gebleven met vorig jaar. Hier uit blijkt maar weer dat het niks uit maakt dat het crisis is. Veel mensen geven hun voorkeur aan een heerlijke wintervakantie in het buitenland. Ook dit jaar blijft Oostenrijks de populairste wintersportbestemming (53%). Frankrijk staat op een goede tweede plek (18%) gevolgd door Duitsland (13%), Zwitserland (7%) en Tsjechië (5%). De laatste jaren gaan er steeds meer Nederlanders naar Frankrijk op vakantie.

Hans Looij, werkzaam bij de ANWB, voorspeld een goede winter voor de hotel en appartement eigenaren. Momenteel zitten al heel veel hotels volgeboekt voor de kerst. Het populairste skigebied waar naar toe gegaan wordt is Tirol en Salzburgerland. Uiteraard brengt het grotendeel van de Franse wintersporters zijn/haar vakantie door in de Alpen.

Ook dit jaar zal februari weer de drukste vakantie week worden. Dit zal vooral komen door dat de kerst vakantie dit jaar niet gunstig valt. Veel mensen houdt dit tegen om tijdens de kerst te gaan skiën. Voor alle regio’s begint de kerstvakantie op 18 december en zal op 2 januari afgelopen zijn.

ANWBBron: ANWB

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in