Nieuwsalert per mail ontvangen

Om deze redenen moet je naar het skidorp Morzine!

Midden in Portes du Soleil vind je het skidorp Morzine. Dit Franse dorpje heeft werkelijk alles waar je als wintersporter naar op zoek bent. Je kunt er heerlijk skiën en ook daarbuiten is er genoeg te beleven. Mocht je nog twijfels hebben, dan hebben wij de redenen op een rijtje gezet waarom je naar het skidorp Morzine moet gaan.

1. Sneeuwzeker

Op wintersport gaan we natuurlijk voor de sneeuw. Het zou dan ook een onaangename verrassing zijn als je op je bestemming aankomt en er blijkt geen sneeuw te liggen. Gelukkig hoeven we hier in Morzine niet bang voor te zijn. De bergtoppen reiken hier namelijk hoog genoeg om er zeker van te zijn dat er sneeuw ligt.

2. Diversiteit aan pistes

Het skigebied Portes du Soleil biedt mogelijkheden voor de hele familie. Klein, groot, jong of oud, voor iedere skiër vind je in dit skigebied de juiste pistes. Daarnaast is het ook leuk dat je van Frankrijk naar Zwitserland kunt skiën en andersom. Op deze manier kun je als gevorderde skiër een mooie tocht maken terwijl de kleintjes kunnen oefenen in het kinderland.

3. Levendige après-ski

In het skidorp zijn een tal van restaurants, bars en café’s te vinden. Je zult je hier dan ook geen moment vervelen. Na een lange skidag kun je nog even lekker een drankje doen bij een bar of café. Mocht je hierna nog energie over hebben dan kun je terecht in een van de discotheken in het centrum. Hier gaan namelijk tot in de vroege uurtjes de voetjes van de vloer. Het is een van de bestemmingen waar je lekker kunt feesten in Frankrijk.

4. Ski jöring

Wil je een keer echt iets unieks doen dan ben je in Morzine aan het goede adres. Je kunt hier namelijk aan ski jöring doen. Bij deze sport laat je jezelf voorttrekken door een paard terwijl je op ski’s staat. Een heel nieuw avontuur wat je naar alle waarschijnlijkheid nog niet eerder hebt beleeft.

5. Goed betaalbaar

Dan de laatste, maar niet de minste is dat een wintersport in Morzine goed betaalbaar is. Je vindt er veel goed betaalbare accommodaties. De prijs van de skipas is vergelijkbaar met de prijs van een skipas in Oostenrijkse skigebieden, maar je krijgt er veel voor terug. De prijs is te verklaren door het aantal kilometers. Portes du Soleil heeft namelijk meer dan 650 kilometers aan piste en behoort daarmee tot een van de grootste skigebieden ter wereld.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in