Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Obertauern vraagt om uitbreiding aantal sneeuwkanonnen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Jarenlang stond skigebied Obertauern bekend om zijn sneeuwzekerheid. Door het matige seizoen van vorig jaar en de slechte sneeuwcondities moment begint dit imago schade op te lopen en moet er volgens de skilift maatschappij actie ondernomen worden. De kunstsneeuw voorzieningen moeten volgens hen uitgebreid worden om op lange termijn de pistes vroegtijdig in het seizoen te kunnen voorzien van goede sneeuw. De regering heeft laten weten geen beslissingen te nemen zonder dat er duidelijke cijfers op tafel zijn gekomen.   

De reden waarom Obertauern de kunstsneeuw voorzieningen niet kan uitbreiden heeft te maken met de watertoevoer. Er is te weinig water voorhanden om meer sneeuwkanonnen te kunnen voorzien van water. Klaus Steinlechner, de woordvoerder van de skilift maatschappijen in Obertauern, heeft dit aandachtspunt kenbaar gemaakt bij de regering en hoopt op mogelijke uitbreiding binnen het skigebied.

De instantie die verantwoordelijk is voor het natuurbehoud en de milieubescherming heeft aangegeven fel tegen deze plannen te zijn. “Ik denk dat we momenteel bij een grens zijn aangekomen waar een streep getrokken dient te worden voor de natuur. Als deze plannen worden doorgevoerd zullen de natuurgebieden er te veel onder lijden”, aldus Astrid Rössler.

Josef Schwäger (ÖVP), één van de bevoegden bij de provincie, heeft aangegeven dat een concept over de verdeling van het aanwezige water vereist is. Dat wil zeggen dat er een berekening gemaakt dient te worden met daarin duidelijk het percentage water dat gebruikt wordt voor drinkwater en voor het gebruik van sneeuwkanonnen. Zolang deze cijfers niet bekend zijn zullen er geen beslissingen gemaakt worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in