Nieuwsalert per mail ontvangen

Nu ben je skileraar. En dan?

Het is alweer drie weken geleden dat ik Vancouver Island verruilde voor het vlakke Nederland. Het is verbazingwekkend dat na negen maanden Canada de eerste vraag van mijn vrienden is: “Wat vind je nu leuker, skiën of snowboarden?” Om eerlijk te zijn durf ik daar nog steeds geen antwoord op te geven. Kan ik niet gewoon zeggen: “skiën en snowboarden zijn beide super gaaf?” Je kan begrijpen dat de reactie van menig persoon is: “Nee, je moet een keuze maken.” Laat ik dan zeggen, mijn snowboards liggen op dit moment nog in Canada. 

Skileraar, en nu?
Maar nu ben ik een skileraar, wat ga ik er mee doen? Op het moment dat ik mijn laatste blog van het seizoen schrijf, zit ik in de bus richting de Pitztaler gletsjer. Inderdaad, hier ga ik mijn 94e dag van het seizoen op de teller zetten. Na een gebroken nacht stap ik half dromend uit de bus om me heen kijkend waar ik precies ben. Wanneer ik diep inadem ruik ik de frisse berglucht, rondom zie ik de ruige bergen waar de bekende kleine dorpjes met een kerk op rusten. De omgeving is anders dan Mount Washington, Canada, maar de slechte nachtrust is als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik ben weer thuis!

Wanneer je je eind april op een gletsjer begeeft, beland je nog meer in de machten van moeder natuur. De ene dag rijd je heerlijke poeder, de volgende dag kan je beter de klapschaatsen mee de piste opnemen en de laatste dag liggen de waterplassen links en rechts op de piste en dan baal je dat je je zwembroek niet bij je hebt. Kortom, iedere dag wanneer je je huisje verlaat dan stop je een extra fleece, zonnebrandcrème en verschillende lenzen in je tas.

Een seizoen in de sneeuw is een geweldige ervaring. Iedere dag sta je op de sneeuw, je leert mensen kennen van over de hele wereld en je maakt onvergetelijke avonturen mee. Iedere dag leef je je droom, totdat het seizoen ten einde komt.

Wat doe je na het einde van het seizoen?
Wanneer je de keuze maakt om seizoen na seizoen in de sneeuw te werken, dan kies je voor een bepaalde leefstijl. Een leefstijl waarbij je leeft voor de sneeuw en niet voor het geld. Wanneer het winterseizoen afgelopen is, maak je de keuze om een nieuwe winter op te zoeken aan de andere kant van de wereld of de keuze om een zomerbaantje te vinden.

Wanneer je aan de slag wil gaan als instructeur, dan is het verstandig om in je eigen educatie te investeren. Door het behalen van hogere en variërende certificaten (ski, snowboard, park, back-country, etc) en het spreken van verschillende talen vergoot je je kans om een baan te vinden. Wil je een seizoen werken in Canada, dan is het verstandig om op tijd je visum te regelen of verschillende gebieden aanschrijven met de vraag of ze bereid zijn om je te sponsoren. Hierbij geldt, wanneer je meer educatie en verschillende talen spreekt je een stokje voor hebt op de andere.

Wat ik nu zelf ga doen, dat durf ik nu nog niet te zeggen. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn studie Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna kijken we weer verder! Wanneer je vragen hebt naar aanleiding van de blogs op Skiinformatie.nl, meer wil weten over Canada, de visumprocedure, de cursus van Section 8 Snowsport Institute of een random ski vraag, schroom niet om mij een email te sturen!

Cheers,

Erik

Erik’s weg naar ski hero werd mede mogelijk gemaakt door Elan ski’sSection 8 Sport InstituteGoPro camera’sThe Joint physiotherapy in CourtenayLifestyle, training en voedingGloryfyMount WashingtonSkitakhutTCwebmaster en Tourism Mount Washington.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in