Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nog beter inzicht in lawinegevaar Zwitserland met deze nieuwe kaart

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De organisaties WSL Institute for Snow and Avalanche Research SLF hebben een nieuwe functie openbaar gemaakt. Beide firma’s maken lawines in Zwitserland beter zichtbaar en hierdoor kunnen wintersporters hun routes optimaler plannen. Met deze nieuwe ontwikkeling wordt lawinewaarschuwing een stuk beter.

Nieuwe functie voor lawinewaarschuwing

Niet alleen skigebieden houden je op de hoogte van het lawinegevaar dat op dat moment geldt. Er zijn ook allerlei handige websites waarop je de waarschuwingen kunt bekijken. Deze websites bieden informatie over hoe hoog het lawinegevaar is en hoe het sneeuwdek op dat moment is. Ook vind je hier een gedetailleerd bericht over de situatie. Vaak geldt zo’n voorspelling voor meerdere dagen. White Risk is de waarschuwingswebsite voor alle lawines in Zwitserland. Hier is sinds 14 december een nieuwe functie toegevoegd. Deze geeft freeriders, toerskiërs, wandelaars en andere wintersporters meer informatie over de huidige situatie.

Hoe werkt de lawinegevarenschaal?

Wat toont de nieuwe kaart?

Via de nieuwe kaart op White Risk kun je zien waar de afgelopen één tot drie dagen een lawine is waargenomen. Zo zie je precies de lawineactiviteit van de afgelopen periode. De kaart is nu al te vinden op de website en zal binnenkort ook geïntegreerd worden in de app.

Details over de lawine

Zo kun je precies zien waar het gevaarlijk was de afgelopen dagen. Ook zie je precies wanneer de lawine afging, wat voor soort lawine het was en hoe heftig het sneeuwdek begon te schuiven. Ook staan er allerlei details over de sneeuw in dat gebied en de positie van de lawine. Wintersporters die overwegen in hetzelfde gebied te skiën/snowboarden zijn zo optimaal geïnformeerd.

Lees ook: Meerdere lawines in de Alpen, een met dodelijke afloop

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in