Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe sneeuw in het vooruitzicht voor de Alpen?

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het is warm in de skigebieden en in veel regio’s zelfs te warm. Na de sneeuwdump van twee weken terug heeft het nauwelijks meer gesneeuwd in de Oostenrijkse skigebieden. Waar de sneeuwkanonnen een paar weken geleden overdag nog op volle toeren konden draaien, is dat nu even anders. De skigebieden staan in het teken van strak blauwe lucht in combinatie met temperaturen die schommelen tussen de 4 en 7 graden boven nul. Reden voor paniek? Nee, want de weermodellen geven weer winterse signalen af!

“We gaan toch niet het zelfde scenario krijgen als vorig jaar?” Een vraag die wij op dit moment regelmatig langs zien komen op het internet. Compleet logisch, want de sneeuwcondities vorig jaar rond deze tijd waren niet om naar huis te schrijven. Jammer genoeg hebben we na de laatste sneeuwdump weinig positieve vooruitzichten kunnen melden. De onderstaande weersvoorspelling van Snowplaza geeft goed aan dat het inderdaad te warm is op dit moment in de Alpen. Als voorbeeld nemen we het wintersportgebied Kirchberg dat op een hoogte ligt van 870 meter.

Kirchberg

Weersvoorspelling Kirchberg

Toch lonkt er ook een klein beetje hoop, want Wintersportweerman Hajo heeft aangegeven dat de Amerikaanse weermodellen positieve beelden schetsen. Een terugkeer van Koning Winter op korte termijn sluit hij niet uit. De temperaturen gaan weer flink dalen en de kansen op neerslag nemen weer toe. Allemaal signalen waar wij afgelopen week alleen maar van hadden kunnen dromen. Ook via WePowder werden goede vooruitzichten uitgegeven, want volgens hen kunnen we vanaf 12 december weer gaan rekenen op een sneeuwdump. Om hoeveel sneeuw dit gaat kan jammer genoeg niet gezegd worden. Het zijn en blijven speculaties dus we moeten de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten blijven houden.

Vanwege de koude temperaturen in de avonden kunnen in de skigebieden (boven de 800 meter) de sneeuwkanonnen blijven draaien en hoeven wij ons geen zorgen te maken over de seizoensstart. Een gedeelte van de redactie van Skiinformatie.nl zit op dit moment in Gerlos en stuurde de onderstaande foto op. Dat is nog eens lekker wakker worden en ook daar gaat vanaf morgen het skigebied volledig open!

Gerlos

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in