Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe skivluchten: van Rotterdam The Hague Airport naar Zürich met Swiss

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Goed nieuws voor wintersportliefhebbers in de regio Rotterdam! Vanaf 22 januari 2024 introduceert Swiss, een nieuwe aanwinst voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA), zes vluchten per week naar het hart van de Zwitserse Alpen, Zürich.

Binnen bestaande geluidsruimte

De vluchten zullen uitgevoerd worden met de Airbus A220, bekend om zijn stillere vluchteigenschappen in vergelijking met de huidige generatie vliegtuigen op RTHA. Bovendien past de uitvoering van deze vluchten binnen de huidige geluidsruimte van de luchthaven. Swiss plant de vluchten tussen 22 januari en 29 maart 2024, exclusief zaterdagen. Het streven is om de route ook in het zomerseizoen te behouden, afhankelijk van de beschikbaarheid van slots.

Verbinding die meetelt

Zowel Swiss als RTHA tonen zich verheugd over deze nieuwe verbinding. Benedikt Escher, Directeur Route Ontwikkeling bij Swiss, benadrukt de strategische waarde van de route: “Het is onze missie om als Zwitserse luchtvaartmaatschappij een aantrekkelijk en gevarieerd routenetwerk aan te bieden, in lijn met de behoeften van onze passagiers. Wij zien Rotterdam als waardevolle toevoeging en een stad die in alle opzichten het bezoeken waard is.”

Ook vanuit RTHA is de tevredenheid groot. Wilma van Dijk, Algemeen Directeur bij RTHA, benadrukt: “Zürich stond hoog op onze wensenlijst als bestemming en is een belangrijke toevoeging voor de regio. We zijn dan ook zeer verheugd dat we Swiss mogen verwelkomen op onze luchthaven.”

Goede skiverbinding

Vanaf Zürich rijd je binnen anderhalf uur naar de skigebieden Klewenalp, Flumserberg, Hoch-Ybrig, Pizol, Stoos, Engelberg, Feldberg, Braunwald, Meiringen-Hasliberg, Andermatt-Sedrun, Toggenburg en Melchsee-Frutt. Daarmee is het een goede verbinding voor wintersporters. Voor degenen die hun skireis al willen plannen: boekingen zijn nu mogelijk op www.swiss.com.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in