Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe skibrug in Saalbach Hinterglemm over de Glemmerstraße

© saalbach.com

Wintersportredacteur

De nieuwe lift Limberg 8er is niet het enige dat gloednieuw is in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn deze winter. Er is ook een nieuwe skibrug in Saalbach Hinterglemm geplaatst die het voor de wintersporters makkelijker maakt om door het skigebied te bewegen. Zo hoef je niet meer de weg over te steken bij de Zwölfer-Nord afdaling, maar kun je met je ski’s over de brug naar de overkant van het dal.

Nieuwe skibrug in Saalbach Hinterglemm

Woensdag is met een gigantische kraan de nieuwe skibrug in Saalbach Hinterglemm in het Skicircus geplaatst. Waar je de brug vindt deze winter? Dat is bij de Hochalmbahn in Hinterglemm. De nieuwe skibrug verbindt de Zwölfer-Nord afdaling met het dalstation van de Hochalmbahn over de Glemmerstraße. Zo hoef je de weg niet meer over te steken en kun je zonder gevaar naar de overkant van het dal.

Grote klus

De planning en voorbereiding voor de nieuwbouw hebben in totaal vijf maanden geduurd. Maar nu, vlak voor het skiseizoen, is het toch nog gelukt. De brug is 80 meter lang en weegt maar liefst 220 ton. Het was dus een flinke klus om de drie delen van de skibrug te plaatsen. Al helemaal met de winterse omstandigheden in de skigebieden. Er zit ook een aardig prijskaartje aan de bouw van de brug. Het was een investering van bijna € 2 miljoen om het skigebied te optimaliseren voor de wintersporters.

Bekijk een video van de plaatsing via de ORF

Ook een nieuwe lift

De oude Limberg 4er heeft de afgelopen maanden een transformatie ondergaan en is nu niet meer te herkennen! Het vernieuwen van de lift stond al langer op de planning, maar de bouw is enkele jaren uitgesteld. Afgelopen zomer was het dan eindelijk zo ver en de nieuwe lift is een flinke verbetering. De lift brengt je deze winter twee minuten sneller omhoog door de verhoogde snelheid van 2,5 meter per seconde naar 6 meter per seconde. Ook gaat de capaciteit omhoog van 2400 naar 3600 personen per uur. Het dalstation van de lift ligt nu iets lager. Het dalstation is namelijk gebouwd op 1569 meter in plaats van 1707 meter.

››› Alle feiten en cijfers over de nieuwe lift

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in