Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze events wil je deze winter niet missen in het Skicircus

© saalbach.com / Michael Geissler

Wintersportredacteur

In een van de grootste skigebieden van Oostenrijk pakken ze groots uit voor alle wintersporters. Er worden in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn jaarlijks tal van events georganiseerd. Van sportieve events tot festivals en sportwedstrijden, dit is een overzicht van alles wat je niet wilt missen in het Skicircus komende winter 2023/2024!

Tip: White Pearl Mountain Days

Van midden tot eind maart zijn er verschillende extra’s waar je van kunt genieten tijdens je wintersport in het Skicircus tijdens de White Pearl Mountain Days. Van gezondheids- en fitnessprogramma’s tot live-optredens en culinaire hoogstandjes, tijdens deze weken wil je echt hier zijn. De toegang tot al deze extra’s is volledig gratis. Wat je onder andere kunt verwachten? Natuurlijk kun je de hele dag eindeloos afdalen van de mooiste pistes in het Skicircus. Daarnaast worden er dagelijks alternatieve activiteiten georganiseerd zoals bergyoga, HIIT en begeleide wandelingen. Tijdens de White Peal Mountain Days kun je ook genieten van heerlijke gerechten. Van Tiroolse specialiteiten tot moderne internationale gerechten, er is veel afwisseling mogelijk. Tot slot zijn er ook nog eens verschillende optredens tijdens dit evenement in het Skicircus. Er komen live-acts met dj’s, zangers begeleid met saxofoon en viool en nog veel meer!

 • Datum: van 22 tot 31 maart 2024
 • Locatie: in het hele Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Events in Saalbach komende winter

Er zijn drie hoogtepunten die je aankomende winter niet mag missen in Saalbach:

EventWanneer?Wat?
BERGFESTival 8 en 9 december 2023Een uniek decor en geweldige bands te midden van 270 kilometer aan pistes, dat is precies waar je naar op zoek bent tijdens het jaarlijkse BERGFESTival in Saalbach. Dit grote evenement in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is er een voor op je lijstje! BERGFESTival wordt elk jaar gehouden bij de Kohlmaisbahn in Saalbach. Van punk tot ballads, je zult het allemaal voorbij horen komen tijdens dit festival.
Rave on Snow14 tot 17 december 2023Al jarenlang wordt er elk jaar een groot festival georganiseerd in de bergen boven Saalbach, Rave On Snow. Met in totaal twaalf locaties en bij elke editie meer dan 60 dj’s en artiesten kun je dit festival wel gigantisch noemen. Heb je midden december nog niets gepland? Roep je vriendengroep dan bij elkaar voor een lang weekend in Saalbach. Dit jaar is het 30-jarige jubileum van dit festival en de eerste artiesten zijn al bekend.
FIS Alpine Ski World Cup Finale16 tot 24 maart 2024Bij de Zwölferkogel in Saalbach is dit jaar de finale van de FIS World Cup. De wedstrijdskiërs komen in maart naar het Skicircus om de laatste punten in de World Cup te verdelen. Daarbij kunnen de skiërs voor het eerst van de WK-piste waar in 2025 het WK Alpineskiën wordt georganiseerd. In 2024 worden er acht wedstrijden geskied in Saalbach. Wil jij erbij zijn? De tickets zijn al verkrijgbaar!

Hier moet je zijn in Leogang in 2023/2024

Asitz Music Night: iedere dinsdag staat de avond in Leogang in het teken van muziek en vuurwerk met de Asitz Music Night. Wil je ’s avonds nog even genieten van gezelligheid en leuk entertainment, ga dan naar het bergstation van de Asitzbahn in Leogang. Ook is er voor de hele winter een gevarieerd programma opgesteld met artiesten die optreden in de AsitzBräu. Het programma voor de Asitz Music Night in Leogang in 2023/2024 wordt op dit moment samengesteld. Meer informatie komt binnenkort online!

 • Datum: vanaf 26 december 2023 tot 26 maart 2024 worden de muzikale avonden georganiseerd op dinsdagavond vanaf 19.00 uur.
 • Locatie: bij de Asitzbahn en AsitzBräu in Leogang

Skicircus Skitesttage: elke zaterdag en zondag in januari kun je skimateriaal testen in het Skicircus. De nieuwste modellen van bekende merken worden gepresenteerd en daarna kun je ze zelf eens proberen op de piste. Daarbij krijg je tips van experts en ervaren skiërs!

 • Data: dagelijks van 9.30 tot 14.30 uur.
  • 6 en 7 januari 2024: Atomic, Salomon, Völkl en K2
  • 13 en 14 januari 2024: Blizzard en Nordica
  • 20 en 21 januari 2024: Scott
  • 27 en 28 januari 2024: Head en Stöckli
 • Locatie: bergstation Asitzbahn en Steinbergbahn

Evenementen in Fieberbrunn in 2023/2024

In Fieberbrunn zijn er komende winter twee evenementen die we voor je uitlichten!

First Line Fieberbrunn: van eind december tot eind maart kun je de zonsopkomst beleven bovenop de berg in Fieberbrunn met First Line. Elke woensdag in deze periode kun je als eerste op de piste zijn. Aansluitend kun je ook nog genieten van een heerlijk ontbijtje op de berg. Zo begin je je skidag ideaal!

 • Datum: elke woensdag van 27 december 2023 tot 27 maart 2024
 • Locatie: het startpunt is bij het dalstation van de Streubödenbahn om 7.30 uur. Daarna kun je onder begeleiding van een gids met de Lärchfilzkogel, Reckmoos Nord, Hochhörndl 4er en Reckmoos Süd omhoog.

Freeride World Tour: zoals ieder jaar doet de Freeride World Tour ook Fieberbrunn weer aan. Voor de 13e keer komen internationale freeriders naar het Skicircus om te strijden om de titel. Andere stops in deze serie evenementen zijn in Baqueira (Spanje), Ordino Arcalis (Andorra), Kicking Horse (Canada) en Verbier (Zwitserland). Het is echt een evenement van wereldklasse. De Freeride World Tour brengt de community van freeriders samen.

 • Datum: 12 tot 18 maart 2024
 • Locatie: Wildseeloder in Fieberbrunn

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Skicircus.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in