Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe applicatie voor de wintersport – Snowciety

Applicaties voor de telefoon groeien als paddenstoelen uit de grond. Vorig jaar plaatste wij al een artikel over de Skitrack app, waar de snelheid en afgelegde afstand mee berekend wordt. April dit jaar heeft Snowciety een vergelijkbare applicatie op de markt gebracht. Een belangrijk onderdeel van de applicatie is dat je met de app gemakkelijk je afgelegde route met vrienden/contacten binnen je social media omgeving kan delen. Uiteraard biedt de applicatie de functionaliteit waarmee de snelheid, afstand en duur wordt berekend. Wat onderscheidt deze applicatie van de concurrentie? 

Het onderscheidende vermogen van de Snowciety app is volgens de ontwikkelaars:

  • goede gebruikservaring
  • direct delen via social media
  • Eigen gemaakte kaarten

De applicatie heeft geen gebruik gemaakt van Google Maps, maar hebben hun eigen kaarten ontworpen. Uit onderzoek van Snowciety is gebleken dat er jaarlijks in Europa circa 45 miljoen mensen gaan skiën. Van dit aantal heeft 50% een smartphone tot zijn beschikking.

De grote concurrenten van de applicatie zijn Runkeeper en Skitracks. Skitracks maakt geen gebruik van social media.

Het grote nadeel van applicaties als deze is het gebruik van internet. Veel mensen zetten tijdens hun vakantie het internet uit waardoor data niet meer worden geladen op de telefoon. Om dit argument te weerleggen zegt CEO van Snowciety: “Verwacht wordt dat er in 2014 €0,20 per megabyte betaald hoeft te worden. Daarnaast wordt er verwacht dat op alle pistes en in alle skigebieden WiFi aanwezig zal zijn”.

Ik ben erg benieuwd of dit jaar de applicatie een succes zal worden. Persoonlijk denk ik dat het hebben van internet een struikelblok zal zijn. Zullen de traditionele pistekaarten verdwijnen?

We gaan het zien…

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in