Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlands stel runt 300 jaar oude boerderij dat nu luxe verblijf is

Wintersportredacteur

Een (300 jaar) oude boerderij runnen die is omgebouwd in in een luxe accommodatie in Oostenrijk? Voor veel mensen is dit een droom. Voor de Nederlanders Chris Bosten en Ingrid Janssen en hun 8 jaar oude dochtertje Yenthe is deze droom werkelijkheid geworden met de aanschaf van het BauernLodge in Höfen, gelegen vlak bij Reutte in de Naturparkregion Tiroler Lech. Bij het zien van de prachtige plaatjes besef je pas hoe luxe dit verblijf is opgezet. Wij spraken de eigenaren en zij deden bij ons kort hun verhaal.

De boerderij heeft de beschikking over drie luxe appartementen met balkon of terras. Daarnaast biedt het huis een grote tuin waar de kids heerlijk kunnen spelen en een mooi loungeterras waar de dag afgesloten kan worden met een heerlijk kampvuur of een barbecue. Wij belden Chris en Ingrid op met een aantal vragen.

Hoe zijn jullie in Oostenrijk beland?
Mijn vrouw, dochter en ik zijn definitief vertrokken naar Oostenrijk en hebben ons leven in Nederland achtergelaten. Zowel mijn vrouw als ik kwamen uit het bedrijfsleven en hebben jarenlang bij een bank gewerkt. Diep van binnen hebben wij altijd het verlangen gehad om een nieuw leven op te bouwen in Oostenrijk. Dit gaat al terug tot toen ik 7 jaar was en al wist: “Hier wil ik later wonen!”. Sinds april 2017 hebben we, na 2 jaar voorbereiding, de daad bij het woord gevoegd en hebben we de BauernLodge gekocht.

De BauernLodge was 2 jaar geleden door de familie van Walderveen al prachtig verbouwd, in een stijl die precies overeenkwam met de moodboards waar ons huis in Valkenburg al jaren mee vol stond. In de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om de BauernLodge nog mooier te maken dan ze al was. En we hebben de BauernLodge qua beleving ook duidelijk onze eigen signatuur gegeven.

Wat kenmerkt de BauernLodge en hoe zou je jullie concept omschrijven?
De BauernLodge is in oorsprong al 300 jaar oud. Ze ligt midden in een rustig en typisch Oostenrijks dorp, waar je echt tussen de Oostenrijkers bent; en dus niet in een hoteldorp. Desondanks heeft de BauernLodge genoeg ruimte: om te relaxen, voor de kinderen om te spelen en voor ons eigen dierenweitje met kippen, konijnen en geitjes. Wat wij fantastisch vinden aan de BauernLodge is, dat we onze gasten hierin een samengaan van antiek, authentiek, grove natuurlijke materialen  enerzijds en modern comfort en -ontwerp anderzijds kunnen aanbieden. Dit spreekt, zo hebben we gemerkt, heel veel mensen aan. De BauernLodge is dan ook vooral een hele fijne plek voor mensen, die op zoek zijn naar kleinschaligheid, veel ruimte voor zichzelf, maar ook wat leven en aanspraak om zich heen prettig vinden. Qua beleving willen we bij onze gasten graag alle zintuigen prikkelen: niet alleen je ogen moeten verwend worden…. maar ook geluid, geur, smaak etc. moeten passen bij wat je tijdens je verblijf graag wil beleven, vinden wij!

Wat  heeft de regio te bieden voor toeristen?
In de zomer en in de winter is dit een prachtig regio om te bezoeken. Maar ook in de lente en de herfst is het hier prachtig! De herfst is zelfs mijn favoriete jaargetijde: dan is het hier vaak zonnig en kraakhelder en met prachtige kleuren en contrasten in de bergen… Heb je geen behoefte aan het grote massatoerisme dan ben je bij ons helemaal op de juiste plek. Wij hebben de beschikking over ons eigen skigebied, Hahnenkamm genaamd. Hierbij gaat het niet om de Hahnenkamm die we van tv kennen in Kitzbühel. Het skigebied heeft 16 kilometer aan pistes en heeft een prachtige gondellift. Het voordeel aan het skigebied is de 1000 hoogtemeters en de mooie dalafdaling. Die is overigens afgelopen winter voorzien van de allernieuwste generatie sneeuwkanonnen. Naast het skiën heeft de winter hier overigens nog veel meer te bieden: je kunt er prachtig (sneeuwschoen-)wandelen en langlaufen en we hebben vlakbij een grote ijsbaan, waardoor het ook voor de niet-skiërs een erg geschikte regio is. Wat verder bijzonder is aan onze plek, is dat we op een ideaal kruispunt liggen: je bent binnen 20 minuten de bergen uit richting Duitsland; je bent in 10 minuten in het stille Lechtal of in het lieflijke Tannheimertal; en je bent ook binnen ruim 20 minuten in de populaire skigebieden van Lermoos, Berwang en Ehrwald. Wil je eens een dag naar een heel groot skigebied? Dan rijd je in zo’n 55 minuten via een prachtige weg door het Lechtal naar het skigebied Lech/Warth. Tot slot vinden wij een heel groot voordeel, dat je vanuit Nederland heel snel in onze regio bent: zo’n 1,5 tot 2 uur sneller dan de meeste andere bergdorpen in Oostenrijk! (en daarvoor heb je ook geen Autobahnvignet nodig)

Wonen jullie zelf ook in de boerderij?
Ja zeker! Aan de voorkant van het huis, in de oude koeienstal zitten de receptie en 3 grote appartementen die wij verhuren gedurende het hele jaar. In het verlengde hiervan zit ons woonhuis. Dit hebben wij verbouwd zodat wij ook zelf heerlijk kunnen leven en wonen in de boerderij. In het achterhuis hebben we overigens recent ook nog een hele gezellige Stube voor de gasten gebouwd. Met een heerlijk warme  antieke ‘kachelofen’ en met meubels uit ‘oud hout’. In die Stube kun je in de winter heerlijk bijkomen van een dag in de sneeuw. Met een schnaps of met een goed glas wijn.

Hoe zie je de toekomst voor je?
Voorlopig houden we het bij 1 huis en hebben wij geen ambitie om meerdere objecten te kopen. Wel denken we al na over een uitbreiding van het aantal appartementen in deze boerderij. In principe kunnen er nog circa 2 mooie extra appartementen in de boerderij gemaakt worden. Hier wachten we nog mee, want we willen eerst kijken wat de exacte behoefte van onze beoogde gasten blijkt te zijn. Eerst een winter testen en dan kijken we wel weer verder.

Mis je Nederland al?
Af en toe mis je Nederland natuurlijk. Even snel een terrasje pakken met vrienden…, even heerlijk naar Maastricht en Valkenburg… Dat zit er niet meer in en dat is even wennen. Gelukkig komen er heel regelmatig vrienden en familie langs bij ons en dat is hartstikke fijn. En verder is een vakantie plannen voor jezelf -als eigenaar van een gastenverblijf en ouders van een schoolgaand kind- ook bijna onmogelijk. Maar eigenlijk hebben we hier elke dag vakantie, of we nu aan het werk zijn of niet! Want deze omgeving is zo ontzettend mooi… En ook de contacten met onze gasten zijn telkens weer inspirerend en waardevol!  We kijken dan ook met plezier uit naar de komende jaren.

Benieuwd naar de beelden?

Meer informatie over dit prachtige verblijf? Bekijk hier hun website en kijk of er nog een plekje vrij is deze zomer of aankomende winter!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in