Nieuwsalert per mail ontvangen

Mountain Kart: Mario Kart op de piste in Frans skigebied

Wintersportredacteur

Iedereen heeft het wel eens gespeeld: Mario Kart. Het populaire spel werd tot nu toe vooral op de spelcomputer gespeeld, maar daar is dit seizoen verandering in gekomen. In het Franse skigebied Serre Chevallier kun je nu Mario Karten op de piste, ook wel Mountain Kart genoemd.

Mountain Kart

Tot en met 31 maart kun je in het Franse skigebied Serre Chevallier Mountain Karten. Dit kan gezien worden als Mario Kart op de piste. Vanaf de top van de skilift op 2.491 meter hoogte race je in een Mountain Kart of Slee naar beneden. Hierbij overbrug je maar liefst 300 hoogtemeters. Hiervoor is in het skigebied speciaal een stuk piste afgezet, zodat andere pistegebruikers geen last van je hebben.

Je kunt van dinsdag tot en met zondag Mountain Karten, van 11:00 uur tot 15:00. Een leuke afwisseling tijdens een week wintersport met de familie! Als je een geldige liftpas voor het gebied hebt, kost een rondje Mountain Kart €16,-. Mensen zonder geldige liftpas betalen €25,50, inclusief lifttoegang.

Veiligheidsregels

Van de berg af racen in een kart of slee gaat natuurlijk niet helemaal zonder risico’s. Daarom heeft het gebied een aantal veiligheidsregels opgesteld. Zo moet je minimaal 1.30 zijn om dit te mogen doen en zijn helmen verplicht. Uiteraard moet je met je kart of slee op de daarvoor afgezette piste blijven en afstand houden. Dit zijn een aantal veiligheidsregels die ervoor meoten zorgen dat iedereen zo veilig mogelijk kan Mountain Karten en Sleeën.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in