Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meisje (10) skiet als jongste ter wereld op alle continenten

Kind op de piste

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Je zal pas tien jaar oud zijn en nu al aan kunnen komen met een sterk verhaal. Kiera Nicole Lipp, een Amerikaans meisje uit Colorado, heeft deze week haar doel behaald: skiën op alle continenten ter wereld. Ze is hiermee de jongste ooit die maar liefst op alle zeven continenten afdalingen op ski’s heeft gemaakt.

10-jarige heeft overal ter wereld geskied

Pas tien jaar oud en nu al een baas: skiester Kiera Nicole Lipp heeft deze week, bij het openen van de skigebieden in Zuid-Amerika, haar doel behaald. Door van de pistes van het Chileense Portillo te skiën, heeft ze een record neergezet. Ze is hiermee de jongste skiester ter wereld die op alle zeven continenten heeft geskied. Samen met haar vader, die een ervaren ski- en berggids is, heeft ze na een gedwongen vertraging haar missie ‘eindelijk’ voltooid.

Jong geleerd is oud gedaan

Of nou ja, in het geval van Kiera gaat dat natuurlijk niet helemaal op. Het jonge meisje begon al op tweejarige leeftijd en toen ze pas zeven jaar oud was, had ze al geskied op vijf continenten. Waar ze allemaal is geweest? In Europa kozen ze voor het Italiaanse Cervinia, Thredbo en Perisher Blue in Oceanië, in Azië werden het de gebieden Yong Pyong en Jisan in Zuid-Korea en het Marokkaanse Oukaïmeden werd bezocht in Afrika. Het was de pandemie die roet in het eten gooide voor het voltooien van haar missie. Door reisrestricties werd het moeilijker om de laatste twee werelddelen te bezoeken. Afgelopen februari, toen de coronasituatie begon te bedaren, is ze met haar familie naar Antarctica gegaan. Hier is ze met haar familie een berg op geklommen om er vervolgens weer van af te dalen. Baas boven baas, zullen we maar zeggen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in