Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in Zuid-Amerika eindelijk weer mogelijk

Skigebied Valle Nevado in Chili, Zuid-Amerika

© Valle Nevado

Wintersportredacteur

Terwijl er in Europa een hittegolf aan de gang is, openen in Zuid-Amerika op meerdere plekken de pistes. Na een pauze van ruim drie jaar voor sommige skigebieden, kan er in het continent eindelijk weer geskied worden. Zowel in Argentinië als in Chili zijn er skigebieden geopend voor locals én internationale wintersporters. Iets dat eerst niet altijd mogelijk was.

Skigebieden in Argentinië en Chili zijn eindelijk weer open

Laatst schreven we al dat het Afrikaanse skigebied Afriski in Lesotho het seizoen opende, nu is dat ook in Zuid-Amerika het geval. In Argentinië en Chili zijn er diverse plekken die eindelijk weer hun pistes kunnen openen. In het Argentijnse Andes-gebied is er begin juni ruim een halve meter sneeuw gevallen. Las Leñas, ook in Argentinië, is eindelijk weer open na maar liefst drie jaar gesloten geweest te zijn. Het Chileense Portillo is zelfs eerder opengegaan dan gepland.

Lees ook: 12 exotische wintersportbestemmingen op een rijtje

Betere omstandigheden

Niet alleen de pandemie heeft er ingehakt, ook de reisrestricties voor internationale vakantiegangers droegen eraan bij dat sommige skigebieden een tijd lang gesloten moesten blijven. Nog altijd moeten skiërs en snowboarders van andere continenten een scala aan documenten laten zien om te mogen wintersporten. Denk hierbij aan reisverzekeringen en bewijzen dat eventuele repatriëringskosten worden gedekt. Desondanks is de algehele situatie verbeterd en kunnen sneeuwliefhebbers eindelijke weer skiën in Zuid-Amerika.

Skiën in Zuid-Amerika

Momenteel is het in Zuid-Amerika winter en kan er op sommige plaatsen behoorlijk wat sneeuw vallen. Er zijn naast bovengenoemde, diverse andere skigebieden om te skiën in Chili en Argentinië. Bijvoorbeeld Catedral Alta Patagonia, het grootste skigebied van Argentinië, waar meer dan 120 km aan pistes ligt. Valle Nevado ligt in Chili en is het hoogstgelegen skigebied van Zuid-Amerika en reikt tot zo’n 3670 meter hoogte. Tijd voor een tripje naar de andere kant van de oceaan?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in