Nieuwsalert per mail ontvangen

Dit is het duurste huis in Zwitserland op dit moment!

Wintersportredacteur

Wil jij graag een beetje luxe op vakantie? Je bent niet de enige. Veel mensen vinden het fijn om na een dag skiën lekker te genieten van al het luxe om hun heen. Soms is dit wel een beetje tot het extreme toe. Ook in Zwitserland kunnen ze er wat van. Dit is het duurste huis van Zwitserland en staat in het skidorp St. Moritz.

Dit huis in Zwitserland is een van die extreme verblijven. Hier kun je jezelf wel een paar nachten en dagen vermaken. Superieure luxe is in elke hoek van dit huis te vinden. Kijk even met ons mee. Voor een luttele 185 miljoen dollar staat het huis te kopen. Perfect voor je volgende wintersportvakanties toch?

Kasteel

Het is niet echt een huis te noemen, want (op de ophaalbrug na) heeft dit huis in Zwitserland alles van een kasteel weg. Zeven verdiepingen bevinden zich in dit huis, waarvan de meesten in de grot eronder liggen. Dit huis heeft heel veel kamers, maar helemaal boven is toch wel de mooiste. Als je met de lift naar de bovenste verdieping gaat kom je uit in een prachtige kamer. De ene kant van deze ruimte is helemaal bedekt met glas waardoor je een geweldig uitzicht hebt. Ook de andere kant van de ruimte is niet gewoon bedekt met een laagje verf. De hele wand is bekleed met vacht. De ontbijthoek is er ook niet een die je overal tegenkomt. Die heeft de vorm van een mega groot gebarsten ei. Leuk en origineel idee, al zou je het niet zo snel verwachten in dit dure en luxe huis. Om de ‘goedkope’ aankleding weer in evenwicht te brengen zijn de muren beschilderd met 24-karaats goud! De muren in de inloopkast van de master bedroom zijn ook niet geschilderd met verf van de plaatselijke bouwmarkt. Edelmetaal is wat deze muren bedekt.

Geheim kantoor

Wil je graag op een lekker rustig plekje werken? Dan is dit kantoor perfect. Je zult het namelijk niet in een oogopslag zien omdat hij verborgen zit. Je moet door de bibliotheek die helemaal bekleed is met rode fluwelen stof. Ergens in deze bibliotheek is een knopje te vinden en wanneer je hier op drukt opent er een deur naar het geheime kantoor.

 

Wellness

Op een van de verdiepingen is een super luxe wellness resort te vinden. Je stapt in de lift en zakt een paar verdiepingen. Dan kom je uit op een heerlijke rustgevende etage. Een Himalaya zoutkamer, die is omgeven door rotswanden. Ook het Turkse stoombad is uiteraard niet weg te denken in een huis als dit, maar deze is wel erg speciaal. Het bad heeft namelijk de uitstraling van een ruimteschip! Eerlijk, wie wil nou niet in een Turks stoombad zitten dat er zo uitziet. Dan is er nog een ondergronds zwembad met de grootte van een heel meer! En omdat het op een berg is heb je ook vanuit het zwembad prachtig uitzicht.

Auto grot

Ja, je leest het goed. Er is een aparte grot voor de auto. Deze grot is voorzien van een draaitafel. Hiermee we bedoelen we niet de tafel van een dj (ook al zou dat heel vet zijn), de draaitafel die er wel is, is een oppervlakte in de grond die rond kan draaien. Je kunt je auto er dus vooruit inrijden en op de draaitafel parkeren, even aan de tafel draaien, en je rijdt je auto er weer vooruit uit. Super handig als je niet zo goed bent in het achteruit rijden of keren. Bekijk hieronder de video en laat je verbazen!

Skigebied huren

Ben je helemaal enthousiast geworden over dit soort luxe? Bekijk dan dit artikel over het afhuren van een heel skigebied.

De nieuwe trend voor rijke wintersporters: een skigebied huren

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in