Nieuwsalert per mail ontvangen

De nieuwe trend voor rijke wintersporters: een skigebied huren

Wintersportredacteur

Had je een tocht in je hoofd die je net zou redden als alle liften mee zaten, sta je bij elke lift minstens een kwartier te wachten. Buiten het feit om dat je je tocht niet voor het donker haalt, is het gewoon super vervelend. Er zijn ook manieren om de wachttijd zo kort mogelijk te maken, door bijvoorbeeld halverwege in de rij in te stappen. Maar of de andere mensen in de rij daar zo vrolijk van worden? Vaak niet. Wat is dan de oplossing voor dit probleem? Juist, huur een skigebied en je hebt nergens last van. Dit is dé trend onder rijke wintersporters.

Huur een skigebied

Tegenwoordig is het mogelijk om gewoon een skigebied te huren. Dit betekent dus dat je elke ochtend de eerste bent die van de geprepareerde pistes afglijdt. Plus, je hebt geen mensen die je in de weg skiën dus als je jouw persoonlijke snelheidsrecord wilt verbeteren is dit de perfecte gelegenheid. Er zijn geen mensen, buiten je vrienden of familie om, die je ophouden. Hierdoor kun je dus lekker door skiën! Het is zeker niet een van de goedkoopste skivakanties, maar je hebt geen last van lange rijen en mensen die in de weg skiën. Bovendien wordt het steeds populairder om te doen. Waarom? Je kunt je tijd namelijk maar een keer besteden en geld kun je altijd nog extra verdienen.

Silverton Mountain

Een voorbeeld is Silverton Mountain. Dit is een privé skiclub in het zuiden van Colorado. Het is mogelijk om het helemaal voor jezelf af te huren, maar als je dat niet doet, dan zijn er maar 80 mensen per dag te vinden. Fantastisch toch! Echter is het wel een duur uitje. Wil je de pistes afhuren, dan kost je dat 14,000 dollar. Je kunt er ook een helikopter bij krijgen, dan betaal je 900 dollar extra.

Cimarron Mountain Club

Is dit nog niet luxe genoeg? Ook dan is er een oplossing. Namelijk de Cimarron Mountain Club in Colorado. Hiervoor moet je wel echt een zeer rijke wintersportfanaat zijn, want dit is super exclusief. Het heeft namelijk plaats voor 15 personen en een lidmaatschap van 3,2 miljoen dollar de neus.  Voor dit bedrag krijg je wel zeker wat terug! 35 acre om je eigen wintersport droomhuis neer te zetten en 2.000 acre aan afdalingen waar je non-stop van kunt genieten, met een snowcat en gids. Dit klinkt wel heel goed! Wat bizar is, is dat je zelfs contact op moet nemen met de club om de website te mogen bekijken.

 

Vermont’s Hermitage Club

Is dat je net even te gek, dan ga je tussen de Cimarron Mountain Club en Silverton in zitten. Leden van de Vermont’s Hermitage Club kunnen namelijk het skigebied van 194 acre afhuren voor 60,000 dollar. Je kunt dan je 99 beste vrienden meenemen. Wedden dat je ineens heel veel vrienden hebt?

De nieuwe privéjet

De Yellowstone Club in Big Sky, Montreal startte in 1999 de trend van de privé skigebied. Sindsdien zijn er steeds meer clubs bijgekomen. Er wordt wel gesproken van de ‘nieuwe privéjet’. Echter is het zo dat je natuurlijk ook beide kan hebben. Bij de Yellowstone Club kun je namelijk ook gewoon met je privé vliegtuig in de buurt landen. Vooralsnog vindt de trend vooral plaats aan de andere kant van de oceaan, maar het is een kwestie van tijd voordat het overwaait naar Europa. Wij melden ons alvast aan als iemand van plan is zo’n club op te zetten. We willen wel graag onderhandelen over de lidmaatschapsprijs. Zullen we die ruilen tegen een artikel op Skiinformatie.nl?

Huur een piste in Oostenrijk

Is een skigebied of een hele berg net iets te duur of te veel? Maar wil je wel graag wat rust. Dan is er in Hochzillertal- Hochfügen een oplossing. Bekijk hieronder ons artikel daarover.

Privé piste huren in Hochzillertal-Hochfügen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in