Nieuwsalert per mail ontvangen

Man verantwoordelijk voor haperende Olympische ring in Sochi dood gevonden

“Echt? Heb je het al gehoord? BE-LA-CHE-LIJK! Dat kan ook alleen maar in Rusland! Poetin heeft zeker zelf opdracht gegeven voor deze moord!” De verantwoordelijke voor de malfunctionerende Olympische ring tijdens de openingsceremonie heeft het vast en zeker zwaar gehad, maar is niet dood gevonden. Althans, niet voor zover bekend is.

Met verbazing hoor ik de discussie zich ontwikkelen van kwaad tot erger. Poetin wordt aan de schandpaal genageld en de ‘Poetin Spelen’ keihard aangepakt. Zelfs de aanwezigheid van onze Nederlandse sporters komt in opspraak, omdat wij dit soort praktijken als Nederlanders niet moeten kunnen toestaan. Sinds zaterdag staat ook m’n hele Facebook timeline vol met berichten over het voorval. En dat allemaal dankzij het bericht van de Daily Currant. Chapeau, ik ben onder de indruk!

Heb je het afgelopen weekend geen internetverbinding gehad, dan hierbij een korte indruk van de moord om de Olympische ring. De Daily Currant schrijft:

“Volgens lokale berichten is het lichaam van Boris Avdeyev met meerdere steekwonden gevonden in zijn hotelkamer. Avdeyev was als technisch specialist verantwoordelijk voor het mislukte spektakel met de Olympische ringen tijdens de openingsceremonie in Sochi. Vijf sneeuwvlokken zouden zich moeten transformeren tot vijf Olympische ringen. De eerste vier werkten naar behoren, maar de vijfde sneeuwvlok bleef een sneeuwvlok.

Hoewel zijn lichaam er slecht aan toe is en de wonden overeenkomen met die van een gevecht zeggen de autoriteiten niet te verwachten dat er sprake was van opzet. “Natuurlijk zijn er steekwonden en blauwe plekken gevonden over het hele lichaam,” aldus de verantwoordelijke rechercheur. “Maar wie weet wat de oorzaak daarvan is? Misschien viel hij wel op een messenset.””

TADUTADUTADU! Kom op mensen, van deze tekst moeten je sirenes toch gaan loeien? Zelfs als je de Daily Current niet kent en dus niet weet dat alle verhalen van deze website puur op fictie berust zijn. Rusland mag dan misschien in jouw ogen een corrupt land zijn, maar ook daar begrijpen ze wel dat de verklaring van de rechercheur in kwestie het niet zo goed zal doen in de media.

Gelukkig heb ik er smakelijk om kunnen lachen met de mensen om me heen toen ik ze uit de droom hielp, maar ik zou iedereen toch graag willen oproepen om niet alles maar voor waar aan te nemen wat je leest. Zelfs niet als je het nieuws van een ‘betrouwbare’ website als LINDA. haalt. Een tip hiervoor: lees meer dan alleen de titel van een nieuwsbericht.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in