Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Man overlijdt na Jägermeister challenge

Fles Jägermeister in de sneeuw voor Jagerbomb ijsjes en shotjes

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Challenges, we worden er (letterlijk) mee doodgegooid de afgelopen jaren. Van onschuldige filmpjes waar je een bak ijs over jezelf heen moet gooien tot gevaarlijke uitdagingen waar je je beter niet aan kunt wagen. Dit laatste was het geval voor een Zuid-Afrikaanse man, die meedeed met een Jägermeister challenge van een restaurant. Wie het snelst een fles Jägermeister kon leegdrinken, kon een geldbedrag winnen. Dit met fatale gevolgen voor de winnaar…

Jägermeister Challenge voor R200

Een 30-jarige man uit Zuid-Afrika deed mee aan een heuse Jägermeister challenge in een restaurant. Blue Corner Car Wash & Liquor Restaurant in het Zuid-Afrikaanse Limpopo daagde feestgangers uit om mee te doen aan een wedstrijd wie het snelst een hele fles Jägermeister achterover kon tikken. Voor R200 (rand), omgerekend nog geen twaalf euro, wist de Zuid-Afrikaan in slechts twee minuten een hele fles achterover te klokken. Kort daarna zakte de man in elkaar.

Fatale gevolgen

Jägermeister werd vroeger ook wel gebruikt als genezend middel. Zo zou het de spijsvertering helpen, maar ook als hoestdrank gebruikt kunnen worden. Echter, had dit buiten proportionele drinkgedrag voor de Zuid-Afrikaan fatale gevolgen. De jongeman had slechts twee minuten nodig om de fles Jägermeister, dat een alcoholpercentage van 35% heeft, in één teug leeg te drinken. Nadat hij de fles leeg had, liet hij ‘m vallen en zakte niet veel later in elkaar. Hij werd nog in een reddingspoging naar het ziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet meer baten.

Jägermeister en wintersport

Jägermeister is geliefd bij veel wintersporters, vaak in combinatie met Red Bull. Deze wordt dan gedronken als ‘Flying Hirsch’ of Jägerbomb. Après-ski is voor veel wintersporters niet compleet zonder minstens één rondje van deze shotjes gedaan te hebben. Echter is en blijft het sterke drank en is het niet geheel zonder gevolgen, of je het nou op wintersport drinkt of niet. Je kunt bij warm weer ook zelf Jägerbomb ijsjes maken. Maar let op: lik 😉 met mate!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in