Nieuwsalert per mail ontvangen

Liever buiten de vakanties om op wintersport?

De Krokusvakantie is voor een klein deel van Nederland begonnen en dat betekent dat de skigebieden in het teken staan van drukte en gezelligheid. Deze week is het zuiden van Nederland aan de beurt en volgende week komen het noorden en midden van Nederland richting de besneeuwde Alpen. De reden hiervoor is dat families met kinderen gebonden zijn aan de reguliere schoolvakanties en hierdoor niet buiten het hoofdseizoen op wintersportvakantie kunnen gaan. Toch kiezen ook heel veel mensen zonder kinderen ervoor om in het hoofdseizoen richting de Alpen te gaan. Ga jij liever buiten de vakantieperiodes om op wintersport of vind je de drukte en gezelligheid juist bepalend voor een leuke wintersportvakantie?

Tijdens de drukke Krokusvakantie weken staan de skidorpen in het teken van ‘georganiseerde’ chaos. Bij de skischolen is het enorm druk met kindergroepjes, waardoor de parttime skileraren allemaal opgeroepen zijn om deze drukte te kunnen ‘bemannen’. Uiteraard zijn ook de wachtrijen bij de skiliften langer, de restaurants met terrassen gevuld met etende wintersporters en de apres-ski staat afgeladen vol. Niet ideaal zou je zeggen, maar toch kiezen veel mensen er bewust voor om in deze periode in de Alpen te zijn.

De prijzen zijn in het hoofdseizoen een stuk hoger, maar dat lijkt niet voor iedereen iets uit te maken. “Wij komen al jarenlang in hetzelfde skigebied en zijn hier van jongs af aan met onze kinderen heen gegaan. Voorheen waren we uiteraard gebonden aan de schoolvakanties van onze kinderen, maar die zijn nu allang deze leeftijd ontgroeid. We kunnen nu dus ook buiten het hoofdseizoen om richting de Alpen, maar vinden de gezelligheid gewoon te mooi in de Krokusvakantie weken. Elk jaar komen dezelfde mensen richting het skigebied en beschouwen dit dan ook als onze jaarlijkse reünie. Uiteraard is het drukker bij de skiliften, moet je langer wachten bij de restaurants en betaal je de hoofdprijs voor je accommodatie. Dit is voor ons bijzaak, want het draait om een heerlijke vakantie waarbij je moet genieten van de gezelligheid. Een babbeltje maken in skilift rij is ook niet verkeer toch?”, aldus Wieger de Graaf uit Rotterdam die al jarenlang in de Zillertal Arena komt met zijn vrienden en familie.

Zo zie je dat niet voor iedereen de drukte en hogere prijzen een doorslaggevende factor hoeft te zijn om buiten het hoofdseizoen richting de Alpen te vertrekken. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? In de drukke vakantieweken of ga je liever in een rustige week in januari of maart richting de sneeuw?

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in