Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Leuke afwisseling: rodelen in Achensee

Wintersportredacteur

Je hebt mensen die elke dag in de vakantie van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op de piste staan, maar je hebt ook mensen die op zoek zijn naar wat meer afwisseling tijdens de wintersport. Het ene gebied heeft hiervoor meer mogelijkheden dan het andere, zo ook Achensee. Naast het skiën kun je hier namelijk nog veel meer doen, bijvoorbeeld rodelen. 

Rodelen in Achensee

Eén van de dingen die je naast skiën in Achensee kunt doen, is rodelen. Het gebied heeft meerdere rodelbanen in de verschillende dorpen. In totaal vind je hier zes rodelbanen van verschillende lengtes. De kortste rodelbaan ligt in Steinberg en is 800 meter lang. Deze rodelbaan ligt naast een restaurant en is door de korte lengte ook zeer geschikt voor kinderen. Terwijl de ouders genieten van een hapje en een drankje, kunnen de kids zich hier vermaken op de rodelbaan.

Andere rodelbanen vind je in Achenkirch, Maurach, Pertisau en Wiesing. Deze verschillen allemaal qua lengte, waarbij de kortste 1,3 km is en de langste 4,8 km. Die laatste ligt op de Zwölferkopf in Pertisau. Elk dorp in dit gebied heeft dus zeker één rodelbaan. Daarbij komt ook nog eens dat de meeste rodelbanen tot ’s avonds laat open zijn. Deze banen zijn verlicht en minimaal tot 23:00 open. Ideaal om een heerlijke ski- of langlaufdag mee af te sluiten! Sommige rodelbanen kun je met de lift bereiken, anderen te voet.

Wij waren in februari in Achensee om te filmen voor 24 UUR IN. Daarbij kon het rodelen natuurlijk niet ontbreken. We reden na een heerlijke dag langlaufen omhoog naar Steinberg om daar de rodelbaan te testen. Hier liepen we door het prachtige winterse landschap naar het begin van de rodelbaan. Alleen al de wandeling was prachtig. Vervolgens gingen we met de slee naar beneden en eindigden we bij het restaurant, waar een heerlijke maaltijd op ons stond te wachten.

Andere activiteiten

Behalve rodelen, kun je in Achensee nog veel andere activiteiten ondernemen. Zo staat de regio bekend om de grote mogelijkheden voor langlaufen en de vele prachtige sneeuwschoenwandelingen. Achensee biedt toegang tot meer dan 200 km aan loipes, variërend van makkelijk tot moeilijk. Een deel van de loipes loopt langs de Achensee en door het natuurpark met uitzicht op het Karwendelgebergte. Zo kun je tijdens het langlaufen genieten van het prachtige uitzicht dat deze regio te bieden heeft.

Ook kun je in dit gebied sneeuwschoenwandelingen maken. Onder begeleiding van een gids of echte ranger ga je de natuur in. Met behulp van sneeuwschoenen kun je door de diepe sneeuw wandelen, zonder dat je wegzakt. De gids of ranger vertelt tijdens de wandeling interessante feiten over de natuur en de dieren die er leven. Als je mazzel hebt, kun je misschien zelfs wilde dieren spotten tijdens je wandeling. Tijdens een wandeling kom je op plekken waar je met ski’s nooit zal komen, dat is dan ook het leuke aan sneeuwschoenwandelen. Zo zie je het gebied weer een keer vanaf een andere kant! Uiteraard hebben wij dit ook gedaan tijdens onze filmdagen voor 24 UUR IN. We liepen door het pittoreske natuurpark Karwendel. Dit natuurpark rijkt tot aan Innsbruck en Bavaria en heeft een oppervlakte van maar liefst 920 km².

24 UUR IN: Achensee

Zoals hierboven al staat, waren wij vorige winter in Achensee om te filmen voor 24 UUR IN. Tijdens de opnamedagen ontdekten we deze regio op en naast de pistes. Hoe dat precies was, zie je in de aflevering hieronder!

Meer informatie over Achensee

De Achensee is het grootste bergmeer van Tirol en wordt ook wel de fjord van Oostenrijk genoemd. Je kunt hier skiën in de verschillende skigebieden, langlaufen, rodelen en tal van andere activiteiten ondernemen. Meer informatie over deze regio vind je in het artikel hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in