Achensee

Achensee is het grootste meer van Tirol. Het gelijknamige skigebied dat rond dit meer te vinden is, biedt ongeveer 50 km aan pistes. Deze zijn als volgt verdeeld.

Achenkirch - Skigebied Christlum: 27km
Maurach - Skigebied Rofan: 11km
Pertisau - Skigebied Karwendel: 12km

Naast skiën kun je hier ook uitstekend langlaufen. We kunnen met recht zeggen dat dit een droombestemming is voor langlaufers. Rondom het meer liggen maar liefst 200 km aan loipes.

Skiinformatie Achensee

1870 meter
930 meter

Beoordelingen Achensee

Algemene informatie Achensee

Vanaf Utrecht is het ongeveer 870 km rijden naar Achensee. Vliegen kan natuurlijk ook. Vanaf Innsbruck is het daarna nog ongeveer 40 minuten rijden en vanaf München iets meer dan een uur. De goede bereikbaarheid, in combinatie met de prachtige omgeving, maken Achensee een ideale vakantiebestemming. Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer. Achensee biedt wintersportmogelijkheden voor jong en oud. De sfeer is gemoedelijk en het uitzicht doet je keer op keer verbazen.

Achensee is het grootste meer van Tirol en wordt vanwege de vorm en ligging ook wel het Fjord van Oostenrijk genoemd. Het meer heeft een oppervlakte van 6,8 km² en is maximaal 133 meter diep. Rondom het meer liggen de dorpjes Pertisau, Maurach en Achenkirch. Stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Naast skiën en snowboarden kun je hier ook heerlijk langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Trek gekregen? Er zijn tal van leuke berghutten waar je van de lokale keuken kunt genieten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in