Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Les 2 Alpes toegankelijker met nieuwe blauwe piste naar het dorp

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Les 2 Alpes krijgt vanaf winterseizoen 2015-2016 een blauwe piste erbij die vanaf de gletsjer naar het dorp gaat. Dit is een enorme verbetering van het skigebied, want de pistes tot aan het dorp waren voorheen alleen geschikt voor gevorderde skiërs. Er is in de Alpen nog nooit zo’n groot project geweest waarbij er zoveel grond is verplaatst. 

Bij veel skigebieden worden de pistes lastiger naarmate je hoger de berg op gaat. Dit is bij Les 2 Alpes precies andersom. Op de gletsjer zijn veel pistes die geschikt zijn voor beginnende en gemiddelde skiërs, maar de afdaling naar het dal is rood en op veel plaatsen zelfs zwart van aard. Er is weliswaar een groene afdaling, maar ook die is vaak zeer lastig te skiën vanwege ijsvorming. Het skigebied pakt dat nu aan en opent vanaf volgend seizoen een blauwe piste die start op de gletsjer en eindigt in het dorp. De piste wordt op 5 december 2015 officieel geopend.

Om de nieuwe route te realiseren heeft het gebied 550.000 m3 grond en 12.000 planten moeten verplaatsen. In totaal heeft het plan voor de route 20 jaar in de planning gestaan en is vanaf dit jaar dan eindelijk een feit. Het kostenplaatje is in totaal neergekomen op €10,- miljoen euro.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in