Nieuwsalert per mail ontvangen

Kleinwalsertal is groots

Wilkommen in KleinwalstertalEen van de leukste Oostenrijkse dalen ligt op slechts 800 km van Nederland. Toch zegt de naam Kleinwalsertal de gemiddelde Nederlandse wintersporter weinig. Zonde, want het dal biedt een gouden combinatie van knusse dorpen, leuke pistes, “gemütliche” apres-ski én weldadige rust. Het gehele skigebied Kleinwalsertal is zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde skiër en snowboarder. Het Kleinwalsertal bestaat uit vier dorpen, Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad en reikt van 1086-2224 meter hoog. 

Puur skiplezier in Vorarlberg
Een besneeuwd winterlandschap zover het oog reikt wordt omringt door een fantastisch bergpanorama en aan de voeten je ski’s. Deze droom in wit wordt in het grensoverschrijdend skigebied Oberstdorf-Kleinwalsertal elk jaar opnieuw realiteit.

De 128 pistenkilometers van het 2-landen skigebied zijn uiterst veelzijdig: afwisselende familieafdalingen, mooie zwarte pistes en fantastische “hangen” voor tiefschnee laten ieder wintersporthart kloppen. Plezier in de kinderskicursus  is gegarandeerd en het goed geprepareerde Crystal Ground Snowpark ligt te wachten op freestyler en degenen die het nog willen worden.

En wat het nog leuker maakt: in “Schneeloch Kleinwalsertal“ kun je vanaf de meeste onderkomens direct op de piste beginnen.

Wandeling Kleinwalsertal

Langlaufen in Kleinwalsertal
Naast skiën en snowboarden is er in het gebied ook genoeg te doen voor andere actievelingen. Zo vinden ook langlaufers hier 42 km Loipe, dagelijks vers gespoord. Het gebruik van de loipes is met de gastenkaart gratis. De 42 kilometer is verdeeld in vier loipes die variëren in moeilijkheidsgraad:
-Steinbock-loipe / licht tot middelzwaar
-Schwende-loipe / middelzwaar
-Egg-loipe / licht tot middelzwaar
-Kuren-loipe / middel tot zwaar

Winterparadijs voor actievelingen
Ook winterwandelaars kunnen hun ei kwijt in het dal. Goed uitgezette en geprepareerde paden voeren je door een wit berglandschap met mooie vergezichten. Het toerskiën en sneeuwschoenwandelen wordt eveneens reeds erg veel beoefend in Kleinwalsertal. En natuurlijk behoort ook het rodelen tot het scala van winterse activiteiten. Kortom: het Kleinwalsertal biedt alles wat een wintersport compleet maakt.

Zoek je een onderkomen in Kleinwalsertal voor de komende vakantie? Kijk dan eens op Kleinwalsertal.nu.

 

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in