Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ischgl bouwt nieuwe Gampenbahn als 6-persoons stoeltjeslift

Wintersportredacteur

Deze winter is de laatste voor de huidige 4-persoons Gampenbahn. De stoeltjeslift gaat deze zomer tegen de vlakte en in de plaats daarvan komt een moderne 6-persoons stoeltjeslift. 

Nieuwe Gampenbahn

De nieuwe Gampenbahn met 6-persoons zitjes kan 2.800 personen per uur vervoeren bij een maximumsnelheid van 5,5 meter per seconde. Er komen 122 stoeltjes aan de kabel te hangen. De lengte van de lift is 2.416 meter en het hoogteverschil dat de lift overbrugt is 924 meter. Mocht de motor van de lift uitvallen, dat kan een elektromotor het overnemen en kunnen er 1000 personen per uur omhoog gebracht worden.

Stations

Het dalstation van de Gampenbahn bevindt zich rechts van de Fimabach op 1924 meter hoogte. Het instappunt van de nieuwe lift zal zich 30 meter lager bevinden dan nu het geval is. Het huidige dalstation en bergstation worden compleet afgebroken. Het bergstation van de lift komt op 2.848 meter hoogte te liggen, ongeveer 130 meter ten zuiden van de vorige zomer vernieuwde Palinkopfbahn.
De lift wordt door 21 liftpalen omhoog gehouden. Dat zijn 4 palen minder dan er nu staan. De lift blijft over dezelfde wegen bereikbaar. De onderste en bovenste liftpalen zijn met de auto bereikbaar, de andere worden met de helikopter neergezet.

Opening

Als het goed gaat opent de nieuwe lift komend seizoen al. Daarmee blijft het skigebied vernieuwen. Ook nu is het al een van de modernste skigebieden in de Alpen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in