Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Interview: hoe je het beste omgaat met de huidige omstandigheden op de piste?

Wintersportredacteur

Hoe zijn de huidige omstandigheden in de Alpen? Waar kun je nu het beste skiën? Wat kun je beter wel en niet doen als je nu of volgende week op de piste bent? En zorgen deze omstandigheden voor meer ongelukken op de piste? Onze collega Miranda is geïnterviewd door De Telegraaf en in die video beantwoord ze alle vragen!

Meer weten?

Onze collega Miranda is geïnterviewd over de huidige omstandigheden in de skigebieden. Daarin vertelt ze over de wisselende omstandigheden en sneeuwgrenzen in de wintersportlanden. Ook geeft ze verschillende tips voor het skiën met lente-achtige omstandigheden, geeft ze uitleg over de ongelukken die gebeuren op de piste en laat ze weten dat je ook nu heerlijk kunt skiën in de meeste skigebieden:

Bekijk ook het vorige interview ›››

Opnieuw sneeuwkansen

Vandaag is het nog lente-achtig in de Alpen, maar daar komt waarschijnlijk verandering in. Vanaf vanavond stroomt er koudere lucht het alpengebied binnen. De wind uit het noordwesten kan daarbij ook wat sneeuw meebrengen voor de noordelijke skigebieden van Oostenrijk en een paar bestemmingen in Zuid-Duitsland. Ook een klein deel van Zwitserland krijgt wat verse sneeuw.

Na het weekend zijn er nog meer sneeuwkansen! In de nacht naar maandag passeert een nieuwe storing het Alpengebied. In de Franse Noord-Alpen kan tot en met maandag 5 tot 10 cm sneeuw vallen, in Oostenrijk en Zwitserland wel een centimeter of 20. In eerste instantie ligt de sneeuwgrens nog rond 1500 meter hoogte, maar deze zakt al snel naar 1000 meter. Plaatselijk kan het zelfs vanaf 800 meter hoogte sneeuwen. Ook op dinsdag kan er aan de noordkant nog wat sneeuw vallen.

››› Vanaf dit weekend weer nieuwe sneeuwkansen in veel skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in