Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vanaf dit weekend weer nieuwe sneeuwkansen in veel skigebieden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na het warmtefront dat vandaag en morgen boven de meeste skigebieden hangt, komt er weer licht aan het einde van de tunnel. Dit weekend en begin volgende week zijn er weer sneeuwkansen in veel skigebieden! Vanaf vrijdagavond komt er vanuit het noordwesten toenemende bewolking en een nieuw neerslagfront voor de Franse skigebieden, Noord-Alpen en Zwitserse gebieden. Ook koelt het weer af. Meer daarover lees je in dit bericht!

Nog even mild

Op dit moment kun je het gerust warm noemen in veel wintersportregio’s. Een warmtefront zorgt voor steeds meer bewolking en helaas ook wat regen in de dalen in de Noord-Alpen. In de West- en Zuid-Alpen schijnt de zon volop en daar liggen de temperaturen behoorlijk hoog voor midden februari. Dit komt allemaal door zachte lucht vanuit het zuidwesten. Deze is waarschijnlijk ook morgen nog aanwezig, maar vanaf het weekend wordt het weer kouder met kans op sneeuw!

Lees ook: Actuele omstandigheden op de pistes

Sneeuwkansen stijgen

Gelukkig is het dan ook tijd voor weer wat goed nieuws voor alle wintersporters! Morgen begint het in de Franse Alpen te sneeuwen en vrijdag in de nacht dringt er koudere lucht binnen in het hele Alpengebied. Hierdoor daalt de sneeuwgrens weer richting de 1500 meter. Op zaterdag kan er in veel skigebieden op hoogte zo’n 10 cm sneeuw vallen. De sneeuw valt vooral in Oostenrijk, Zuid-Duitsland en de Franse Alpen.

Maandag volgt het volgende sneeuwfront voor de Noord-Alpen, Franse en Zwitserse skigebieden. De sneeuwgrens zakt dan nog eens verder tot 900 meter. Ook in de Italiaanse Alpen kan er een laagje vallen. In de Noord-Alpen kan er tot 20 centimeter sneeuw vallen in totaal tot dinsdag. Een heerlijk laagje voor de wintersporters die komend weekend in de wintersportlanden aankomen.

Voorspelde sneeuwhoeveelheden

Enkele hoeveelheden in bekende skigebieden van morgen tot en met dinsdag op hoogte:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in