Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Hoe hang je skischoenen op om te drogen?

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na een dagje skiën kun je in veel hotels, pensions of kluisjes bij de gondel je skischoenen op een droogwand hangen. Zo heb je de volgende dag weer droge en vaak warme ski- of snowboardschoenen. Maar hoe moet je die skischoenen eigenlijk hangen? Dat antwoord lijken veel wintersporters niet te weten als je naar de wanden met skischoenen kijkt.

Vocht in de skischoenen leidt tot koude voeten

Na een dag skiën zijn skischoenen over het algemeen vochtig van binnen. Zeker op warme dagen komt er vocht van buiten naar binnen, maar de schoenen worden ook vochtig van zwetende voeten. Als je de skischoenen na het skiën niet droogt, dan stap je de volgende dag in vochtige skischoenen. En vochtige skischoenen worden snel koud, waardoor je koude voeten krijgt. Bovendien zorgen natte schoenen vaak voor vervelende geurtjes. Een droge skischoen om de dag mee te beginnen is dus eigenlijk wel een must.

Skischoenen drogen

Je kunt de skischoenen op verschillende manieren drogen. De beste manier om te drogen is door de binnenschoen en de zool uit de buitenschaal te halen. Zo kunnen de buitenschaal, de binnenschoen en de zool los van elkaar drogen. Praktisch gezien kiezen de meeste wintersporters ervoor om de schoenen te drogen in het skihok van de accommodatie. In de oudere skikelders vind je vaak een verwarmde plank waar je de skischoenen op kan zetten. In de nieuwere accommodaties vind je eerder een wand met uitstekende verwarmingselementen. En dat is waar de volgende vraag speelt.

Hoe hang je de skischoenen op?

Als je in het skihok van accommodaties kijkt, dan zie je dat niet iedereen hetzelfde idee heeft over het ophangen van skischoenen. De een hangt de skischoenen met de punten naar onderen, de ander met de punten naar boven. Is er een betere manier of zijn beide manieren goed? De beste manier om de skischoenen op te hangen, is met de punten van de skischoenen naar boven. Warme lucht stijgt omhoog en zo komt de warmte dus ook bij de tenen en kan het vocht daar afgevoerd worden. Dus, onthoud dit voor je de skischoenen de volgende keer ophangt!

Lees ook: Skischoenen kopen – tips en informatie

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in