Nieuwsalert per mail ontvangen

Het is weer ‘gezellig’ druk op de Inntal Autobahn

Wintersportredacteur

Het is vandaag weer lekker druk op de Oostenrijkse en Duitse wegen richting München en uiteraard ook Nederland. De wintersporters die vanmorgen rond 08.00 uur vanuit de omgeving van Innsbruck zijn vertrokken hebben op de Inntal Autobahn flinke oponthoud. Voor Wörgl staat al meer dan 50 minuten file en eenmaal bij de grenscontrole rondom Kufstein aangekomen kun je daar nog een half uur aan vastplakken. 

Op wisseldagen blijft het erg druk op de Inntal Autobahn. Het is een bekend verhaal dat hier alle wintersporters bij elkaar komen en daardoor voor grote drukte zorgen. Denk hierbij aan het verkeer dat vanuit Innsbruck komt, het Zillertal, Wildschönau en de Kitzbüheler Alpen. Veel verkeer komt uit op de A12 terecht, plus het feit dat de grenscontrole bij Kufstein nog steeds een probleem blijft op drukke dagen zoals deze.

Het weer

Zoals je op het onderstaande (wat vage) webcam beeld kunt zien van de Inntal Autobahn rond Kufstein is het weer niet ideaal vandaag. Het sneeuwt een beetje en de bewolking hangt erg laag. Er is veel verkeer onderweg in beide richtingen dus heb je nog even tijd om te wachten met je terugreis, doe er je voordeel mee en wacht even een paar uurtjes. Vanavond is het lekker rustig op de weg en kun je zonder files richting huis rijden.

Drukte rondom Kufstein

Fijne terugreis en voor de wintersporters die nu naar Oostenrijk toe rijden: Er staat weer een flinke hoeveelheid verse sneeuwval op jullie te wachten. Succes!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in