Nieuwsalert per mail ontvangen

Verwachte sneeuwval: meer dan een meter tot en met dinsdag

Wintersportredacteur

Na een rustige vrijdag en zaterdag met slechts enkele centimeters verse sneeuw en soms een zonnetje, gaat het vanaf zondag weer goed los. We wisten dat er weer hevige sneeuwval werd verwacht, maar deze cijfers hadden we niet verwacht. In sommige gebieden valt tot en met dinsdag zelfs weer bijna twee meter. We hadden beloofd nog een sneeuwupdate te geven, dus bij deze!

Verwachte sneeuwval

Net zoals altijd, zetten we de hoeveelheid verwachte sneeuw altijd in een tabel en je vindt hem hieronder. We kijken naar de hoeveelheid die wordt verwacht tot en met dinsdag, dus de komende drie dagen. Zoals je kunt zien, lopen de cijfers op tot bijna twee meter! In Oostenrijk wordt nu al gesproken van bizarre omstandigheden, moet je nagaan als er nog één tot twee meter bijkomt…

Ook Frankrijk, Zwitserland en Italië krijgen eindelijk weer verse sneeuw. In Zwitserland wordt het meest verwacht, maar ook in Italië en Frankrijk verwachten ze gelukkig weer een goede laag verse sneeuw. Uit de afgelopen sneeuwupdates bleek dat de Franse en Italiaanse Alpen steeds slechts enkele centimeters sneeuw kregen, dus alle verse sneeuw is hier welkom.

 

De cijfers in de tabel hieronder zijn natuurlijk voorspellingen. Het is nooit met 100% zekerheid te zeggen hoeveel er daadwerkelijk gaat vallen komende dagen. Wat wel zeker is, is dat het gaat sneeuwen. Maandag vliegen we weer naar Oostenrijk, dus ik hoop maar dat het vliegverkeer hier geen last van zal hebben.

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis 110
Zillertal Arena 115
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 70
Skicircus Saalbach Hinterglemm 74
Snow Space Salzburg 75
Ischgl 161
Sölden 150
Kitzbühel – Kirchberg 79
Ski Arlberg 196
Kitzsteinhorn 150
Frankrijk
Les Trois Vallées 63
Portes du Soleil 54
Espace Killy 70
Les Sybelles 44
Le Grand Domaine 47
La Plagne 72
Zwitserland
Zermatt 105
Verbier 102
Saas-Fee 75
Adelboden 76
Laax 134
Davos 150
Italië
Val Gardena 19
Alta Badia 28
Seiser Alm 12
Val di Fassa 13
Kronplatz 40

Woensdag wordt beter

Het wordt de komende dagen dus weer even hard aan het werk voor de Oostenrijkers, maar dan volgt woensdag wel een prachtige dag. Nu wordt er voor woensdag dag vol zon verwacht, dus laten we met z’n allen duimen dat deze ook daadwerkelijk komt. Helaas volgen daarna weer dagen met sneeuwval, maar of het ook zo heftig wordt als de komende dagen is even afwachten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in