Nieuwsalert per mail ontvangen

Helite komt met airbag vest voor skicross

Bij het woord airbag denkt tegenwoordig elke skiër aan een lawine airbag. Een paar jaar geleden was de associatie met auto’s veel gebruikelijker. Helite brengt deze associatie weer terug in de skisport. Zij ontwikkelen op dit moment een airbag die je moet beschermen tegen een val in plaats van lawines. 

Sinds 2001 vernieuwt Helite onder leiding van de Fransman Gérard Thevenot de airbagsector. Het bedrijf richt zich op verschillende takken van sport, waar zij de individuele veiligheid proberen te waarborgen. Begonnen in de luchtvaart, waar zij een ‘gewoon’ airbag systeem hebben ontwikkeld, maar nu gespecialiseerd in airbag vesten. De vesten die tot nu toe ontworpen zijn, kunnen worden gebruikt tijdens het motorrijden, paardrijden, sneeuwscooter rijden en skiën.

Niet alle vesten zijn al in de winkel te koop. Het skivest is bijvoorbeeld nog in ontwikkeling. Het duurt dus helaas nog even voordat het vest levens gaat redden op de piste. In het onderstaande filmpje wordt de werking uitgelegd van het automatische airbag vest.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in