Nieuwsalert per mail ontvangen

Goede onderkleding is volgende week van essentieel belang

Odlo Blackcomb Evolution onderkleding

Wintersportredacteur

Het gaat koud worden volgende week en goede kleding is dan van essentieel belang. Veel mensen denken dat de broek en jas het belangrijkste onderdeel is van de outfit, maar ook de lagen die je hieronder draagt zijn erg belangrijk. Ga je volgende week op wintersportvakantie naar de Alpen, zorg dan dat je goede onderkleding aanschaft zodat je de hele dag warm blijft. Waar moet goede onderkleding aan voldoen is dan de volgende vraag?

Vocht

De basislaag draag je direct op de huid en is daarom erg belangrijk. De functie van deze laag is het transpiratievocht zo goed mogelijk af te voeren zodat je lichaam niet af koelt. Met een natte huid verlies je veel sneller warmte. Thermo-ondergoed is gemaakt om transpiratievocht snel af te voeren. Wanneer het thermo-ondergoed goed aansluit op je lichaam blijft je lichaam droog. Thermo-ondergoed van katoen neemt vocht op maar voert het niet af. Zorg daarom dat je onderkleding koopt die het vocht afvoert in plaats van vasthoudt.

Technische stoffen

De stoffen waar technische thermokleding van gemaakt wordt zorgen ervoor dat het vocht wordt afgevoerd en je lichaamstemperatuur vastgehouden wordt. Moderne en goede onderkleding wordt veelal gemaakt van polyester, elastaan, merinowol of een combinatie daarvan.

Pasvorm

Belangrijk aan onderkleding is dat het strak om je lichaam zit. Zo kan het vocht goed doorgegeven worden aan de volgende laag. Bij strakke kleding is het overigens fijn om geen naden te voelen. Onze tip is dan ook om te kijken naar onderkleding die geen naden hebben. Dat gaat namelijk irriteren.

Dikte

Ook in onderkleding heb je verschillende diktes. Met de aanstaande kou is het goed om voor een dikkere laag onderkleding te gaan. In de winkel kun je gemakkelijk het verschil zien tussen de onderkleding voor warm en kouder weer. Vaak staat er namelijk ‘warm’ op de verpakking.

Aanrader: Odlo Blackcomb Evolution

Iedereen heeft zo z’n favoriete merken. Bij ons behoort Odlo tot de favorieten als het gaat om functionele onderkleding. Odlo zit in het hogere prijssegment, maar de kwaliteit is enorm goed. De onderkleding van het merk voert het zweet snel af en je hebt nooit een natte rug of buik tijdens het sporten. Het zit lekker om het lijf en zorgt ervoor dat je flexibel kan bewegen en warm blijft. Wij dragen zelf de hele winter de Odlo Blackcomb Evolution onderkleding en zijn daar zeer over te spreken.

Interesse? Bekijk hier de Odlo Blackcomb Evolution producten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in