Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gletsjers Sölden en Pitztal dit weekend weer open

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Voor het prachtige stralende weer hoef je dit weekend niet naar de bergen te vertrekken, maar voor de opening van de Rettenbach Gletscher in Sölden en de Pitztaler Gletscher zeker wel. Een verse laag sneeuw gaat voor goede sneeuwcondities zorgen en daarom is een bezoek aan deze gebieden zeker de moeite waard. Beide gletsjers geven deze week het startsein. Een mooie start van een lang winterseizoen die hopelijk gepaard gaat met veel sneeuw, koude periodes en uiteraard veel zonneschijn.

Uiteraard zijn de gletsjers beperkt open. Dit heeft te maken met de warme omstandigheden, waardoor de pistes snel aan kwaliteit verliezen. Bij het zien van de foto’s vanuit Pitztal en de webcam van Sölden, begrijp je dat de medewerkers van het skigebied druk bezig zijn met het klaarmaken van de pistes. Er is nog veel werk te doen, want de pistes zijn nog erg grauw!

Sölden – Rettenbach gletscher opening

Op de gletsjer van Sölden vindt traditiegetrouw de World Cup opening plaats. Een evenement waar veel ski liefhebbers op af komen. Aankomend weekend kunnen de eerste sporen gezet worden, want de volgende pistes en skiliften zijn dan geopend.

  • Schwarze Schneidbahn I + II
  • Karleskogl
  • Piste 32

Van de piste 32 kan van 08.00 uur tot 13.00 uur genoten worden. Daarna gaat hij weer dicht zodat de kwaliteit van de piste op niveau blijft.

Openingsdatum: zaterdag 17 september 2016

Schwarze Schneidbahn I + II

Schwarze Schneidbahn I + II

Piste 32

Piste 32

Pitztaler Gletscher opening

Ook op de Pitztaler Gletscher gaat het winterseizoen weer van start. Bij de Wildspitzbahn kunnen de wintersporters een 3 kilometer langer piste nemen. Ook hier gelden beperkte openingstijden, want om 08.30 uur gaat de piste open om vervolgens om 13.00 uur te sluiten.

Openingsdatum: vrijdag 16 september 2016

Pitztaler Gletscher - Skiinformatie.nlPitztaler Gletscher - Skiinformatie.nl

In alle skigebieden in Oostenrijk wordt weer druk gewerkt aan het nieuwe winterseizoen. Zo investeren flink veel skigebieden in nieuwe skiliften, pistes en kunstmatige besneeuwing. Ook in Sölden is dit het geval, waar op dit moment druk gewerkt wordt aan de nieuwe Giggijochbahn. Dit wordt misschien wel de mooiste skilift van Oostenrijk. Mee eens? Lees hieronder meer over dit enorme project.

Bouwupdate: Giggijochbahn in Sölden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in