Nieuwsalert per mail ontvangen

Bouwupdate: Giggijochbahn in Sölden

De Giggijochbahn in Sölden krijgt een ‘extreme make-over’ en dat wordt groots aangepakt door het skigebied. De skilift die start in de dorpsstraat van Sölden heeft jarenlang dienst gehad en was nodig aan vernieuwing toe. In deze tijden moeten de skiliften over de beste eigenschappen beschikken, maar daarnaast moet het ook mooi passen in het hedendaagse plaatje. Architecten hebben zich dan ook flink uitgesloofd om het project succesvol te maken. Als de skilift af is, komt James Bond waarschijnlijk graag terug om een ritje in deze ‘attractie’ te maken.

We noemen het maar even een attractie, want van de buitenkant ziet de nieuwe Giggijochbahn in Sölden er spectaculair uit. Aan de naam van de skilift wordt overigens niks veranderd. Voordat we de foto’s van de bouwwerkzaamheden laten zien lichten we graag het bergstation en dalstation nog even uit.

Dalstation Giggijochbahn Sölden

De plek van het dalsation van de Giggijochbahn is hetzelfde als voorgaande jaren. Direct na het sluiten van het afgelopen winterseizoen begonnen de bouwvakkers met de eerste werkzaamheden. De lift sloot zelfs iets eerder dan de rest van de liften in het gebied. Bij het ontwerp van het dalstation was het doel om op de begaande grond zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen. Om die reden heeft het gebouw een smalle onderkant, breed middengedeelte en weer een slanke bovenkant. Het middengedeelte wordt een scherm waar een panorama van de Ötztaler Alpen op weergeven gaat worden. Vanaf de begaande grond brengen twee roltrappen je naar de eerste verdieping, waar je vervolgens in de gondels stapt.

Giggijoch Mountain Gondola Solden - Skiinformatie.nl

Giggijoch Mountain Gondola Solden - Skiinformatie.nl

Bergstation Giggijochbahn

Het bergstation functioneert niet alleen als eindstation van de Giggijochbahn, maar wordt ook de thuisbasis voor een grote winkel en skidepot. De doorzichtige kap zorgt ervoor dat je te allen tijde uitzicht houdt over de prachtige bergen. Vanuit het bergstation wordt een tunnel gerealiseerd die direct toegang geeft tot het Giggijoch Restaurant dat op 200 meter afstand ligt.

Giggijoch Mountain Gondola Solden - Skiinformatie.nlGiggijoch Mountain Gondola Solden - Skiinformatie.nl Giggijoch Mountain Gondola Solden - Skiinformatie.nl

Werkzaamheden Giggijochbahn

Direct na het sluiten van winterseizoen 2015-2016 zijn de bouwvakkers aan de slag gegaan met het realiseren van de nieuwe gondellift. Hierbij twee webcam foto’s met daarin het beeld van de bouwplaatsen op dit moment. Het schiet al op!

Giggijochbahn Solden - Werkzaamheden

Bergstation Giggijochbahn

Giggijochbahn Solden - Werkzaamheden

Dalstation Giggijochbahn Solden

Voorafgaand aan de zomer hebben wij ook een bericht geplaatst over de Giggijochbahn in Sölden. Gemist? Check hem hieronder:

De nieuwe Giggijochbahn in beeld

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in