Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Geen extra sneeuwkanonnen in Kitzbühel?

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Kitzbühler Horn is één van de bekendste bergtoppen van skigebied Kitzbühel en is politiek gezien onderwerp van gesprek deze week. De reden hiervoor zijn de plannen van de skiliftmaatschappijen om sneeuwkanonnen op de helling van de berg te plaatsen. Hier is niet iedereen het mee eens, want de tegenstanders pleiten juist voor het feit dat er alleen natuursneeuw aanwezig mag zijn op de bekende berg.

De geschiedenis van de Kitzbühler Horn gaat terug naar 1893. In dit jaar ging Franz Reisch voor het eerst naar beneden op de afdaling, waar nu duizenden mensen per seizoen gebruik van maken. Veel tegenstanders van het plan zijn de inwoners van het dorp en de politiek. “Wij merken dat veel toeristen juist opzoek zijn naar een plek waar alleen natuursneeuw aanwezig is. Het echte wintersportgevoel komt hierdoor goed naar voren en moet in stand blijven. Ook voor milieu en dierenbescherming is het geen goed plan”, aldus hotelier en woordvoerder van Toerismeverband (TVB).

De reden waarom de skiliftmaatschappijen van Kitzbühel de helling willen voorzien van kunstsneeuw heeft te maken met de ligging. De helling van de berg ligt aan de zuidkant waardoor hij vaak blootgesteld wordt aan zon. De kwaliteit van de sneeuw gaat hierdoor snel achteruit wanneer de sneeuwcondities tegenvallen. Naast een goede geprepareerde piste heeft het skigebied plannen om een snowpark en funslope op de berg aan te leggen. In de toekomst verwacht het skigebied in totaal 15 miljoen euro te moeten investeren. Voor de kunstsneeuw voorzieningen is er 10 miljoen euro gereserveerd.

Vanuit de politiek zijn duidelijke woorden gesproken. “De Kitzbühler Horn moet onaangetast blijven en het milieu en de dieren mogen niet gaan leiden onder de plannen die ontwikkeld zijn”, aldus Alexander Gamper van FPÖ.

Bron: Tirol.orf

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in