Nieuwsalert per mail ontvangen

From Zero to Hero – Even voorstellen

Het leven is een speurtocht naar waar jij als persoon gelukkig van wordt. Een puzzel waarbij je de puzzelstukken eerst moet vinden voordat je ze kan plaatsen. Een spannende, innoverende, maar vooral unieke zoektocht. Ik ben nog op zoek. Dit seizoen neem ik jullie op Skiinformatie.nl mee op mijn speurtocht naar de puzzelstukken die bij mij passen.

Naar de andere kant van de wereld
Op zondagmorgen rinkelt mijn wekker akelig vroeg. Met een pijnscheut in mijn hoofd wordt ik wakker. Damn, wie verzint dit? Zondagmorgen zes uur! Met slaperige ogen stap ik uit mijn bed en half dromend struin ik langs mijn backpack en snowboard gear. Het is waar, over een paar uur vertrek ik naar Canada!

Op de dag van vertrek duurt het nog 131 dagen voordat de officiële opening is van het  Resort Mount Washington op Vancouver Island. Een rekensom verklaart dat het dan eind juli is en dat er in Canada wordt genoten van de zon en barbecues. De reden dat ik zo vroeg vetrokken ben is om stage te lopen bij het Section 8 Snowsport Institute in het kader van de afronding van mijn opleiding Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Section 8 is een bedrijf dat ski en snowboard opleidingen van twaalf weken aanbiedt, waarin je wordt opgeleid tot instructeur. De ontwikkeling van het bedrijf en de producten die zij aanbieden, maakt Section 8 tot de perfecte match voor mijn afstuderen.

Eenmaal op Vancouver Island begin ik in mijn vrije uren het eiland te ontdekken en al snel begin ik mij thuis te voelen. Door de ongerepte natuur, de mogelijkheden voor adventure sports en de vriendelijkheid van de Canadezen, realiseer ik mij dat het wel heel raar moet lopen, wil deze winter niet heel tof worden.

 

Een nieuwe uitdaging op een nieuwe plek
Via mijn stage kom ik in contact met het White Freeski Magazine. Gedurende mijn conversaties met de hoofdredactie komen de verschillen tussen skien en snowboarden ter sprake. Wat is nou toffer en waarom? Wij hebben daar verschillende meningen over. Op enig moment in het gesprek komt de volgende zin voorbij: “Erik, ik daag  je uit om de 12-weekse opleiding op ski’s te doen in plaats van je snowboard”. Nog nooit eerder in mijn leven heb ik op ski’s gestaan en toch werd ik geprikkeld door deze woorden. Want om jezelf te ontwikkelen, moet je soms uit je comfortzone stappen. Was dit voor mij de stap om een nieuw puzzelstukje te vinden in mijn leven?

Ok, de prikkel was er en het enthousiasme ook. Een goed gevulde bankrekening niet. Voordat ik naar Canada vertrok had ik een tekort van €4000 om de snowboard opleiding te betalen. En nu moesten er opeens ook nog een paar ski’s en boots aangeschaft worden! Op datzelfde  moment schoot mij één van die standaard gezegdes binnen: “Waar wil is, is een weg…” En de wil was er, dus besloot ik om die weg te gaan zoeken.

Van snowboarder naar skiër
En zo kom ik tot mijn nieuwe uitdaging voor dit seizoen: van zero tot (ski) hero! En deze transformatie van snowboarder naar skiër zal ik met jullie delen. Mijn hoogtepunten, dieptepunten, frustraties en geluk. Kortom, de weg die ik zal afleggen om een ski-instructeur te worden en om aan het einde van het seizoen een 360 en een backflip te kunnen maken.

Bring it on!

Erik’s weg naar ski hero wordt mede mogelijk gemaakt door Elan ski’sSection 8 Sport InstituteGoPro camera’sThe Joint physiotherapy in CourtenayLifestyle, training en voedingGloryfyMount WashingtonSkitakhutTCwebmaster en Tourism Mount Washington.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in