Nieuwsalert per mail ontvangen

Extreme kou voor Oostenrijkse skigebieden in aantocht

Wintersportredacteur

Als zelfs Piet Paulusma het zegt, dan kan het niet meer mis deze winter. Het gaat volgens de bekendste weerman van Nederland een winter van extremen worden. Dat is mooi, want positief nieuws over de winter die voor de deur staat is geen overbodige luxe. De skigebieden houden met spanning de weersverwachtingen in de gaten en hopen op een winterse invasie. In veel regio’s in Oostenrijk is het op dit moment nog te warm en dat is niet ideaal voor de kwaliteit van de pistes. Toch gloort er hoop aan de horizon, want het lijkt erop dat het gaat sneeuwen in Oostenrijk.

Op dit moment is het nog veel te warm in Oostenrijk. De temperatuur schommelt op veel plekken tussen de 0 en 5 graden op 1.600 meter. Hier gaat volgend weekend gelukkig een einde aan komen, want dan gaat het kouder worden. Het lijkt erop dat de winter dan echt van start gaat en dan niet alleen voor de hooggelegen skigebieden. Ook in de laaggelegen skigebieden gaat het ijzig koud worden, waardoor de sneeuwkanonnen naar alle waarschijnlijkheid vol gas kunnen gaan.

Nog een paar dagen wachten

We zijn eigenlijk een beetje verwend geworden. Naar aanleiding van vorig winterseizoen verwachten wij dat begin december meteen in het teken staat van geweldige condities. Uiteraard is dit niet helemaal realistisch en moeten we gewoon positief blijven. Als het straks met de kerstvakantie maar goed genoeg is en de grote stroom aan toeristen heerlijk kan genieten van de pistes. Zoals het er nu uitziet gaat dit ook helemaal goed komen. De komende dagen blijft het nog vrij mild in de Oostenrijkse bergen, maar als we steeds meer richting het weekend toe gaan, zien wij verandering ontstaan. Zaterdag gaat het compleet omslaan en ontwaakt Koning Winter!

 

Extreem koud

Het gaat vanaf zaterdag koud worden in de Oostenrijks skigebieden. Ook hier gaat de temperatuur ver onder het vriespunt komen. Een temperatuur van -18 graden kan zomaar werkelijkheid worden en de weerkaarten laten zelfs temperaturen van -22 graden zien op de Kitzsteinhorn. HEERLIJK! Daardoor kunnen de skigebieden weer verder met de voorbereidingen voor het winterseizoen. Alles om tijdens de kerstvakantie alle pistes te kunnen openen. Ga jij volgend weekend richting de Alpen? Zorg dat je de juiste kleding meeneemt, want het wordt flink bibberen!

LEES OOK: Skihelm die in hoogte en breedte verstelbaar is

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in