Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Uvex Primo: skihelm die in hoogte en breedte verstelbaar is

Wintersportredacteur

We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk veiligheid is op wintersport. Of je nou voor de eerste keer gaat skiën of al jaren ervaring hebt, het is niet zonder risico. Het is dan ook een goed teken dat inmiddels het grootste deel van de wintersporters een helm draagt. Veel merken maken onderscheid tussen helmen voor verschillende type skiërs. Uvex is daarin niet anders. Maar zij hebben ook een skihelm in de collectie die past bij elke type skiër: de uvex Primo. Daarnaast is deze helm niet alleen in de breedte, maar ook in hoogte verstelbaar. 

Uvex Primo, de allround helm voor iedereen

Met de uvex Primo heeft uvex een skihelm gemaakt voor skiërs die op zoek zijn naar een allround skihelm. Het is een skihelm die voldoet aan de eisen van de grote doelgroep, maar toch nadruk legt op de individuele stijl van de skiër. De Primo is een combinatie van een modern design en de hoogst mogelijke bescherming. Dit maakt de helm geschikt voor alle disciplines.

Bescherming en ventilatie

Uvex maakt gebruik van verschillende technologieën om de helmen zo comfortabel mogelijk te maken. Ze zijn van mening dat ze hierbij niet inleveren op het beschermend vermogen van de helm. De uvex Primo is een hard shell helm met een gegoten buitenschaal en een EPS binnenschaal. Deze combinatie bleek voor uvex het meest effectief op het gebied van veiligheid. Het maakt de helm impactresistant aan de buitenkant en schokabsorberend en isolerend aan de binnenkant.

De EPS binnenschaal zorgt voor de isolatie van de helm. Deze binnenschaal laat temperatuur aan de binnenkant van de helm automatisch reguleren, zowel op warme als op koude dagen. De uvex Primo beschikt over een ingebouwd, verbeterd ventilatiesysteem. Dit systeem regelt dat er continue frisse lucht wordt aangevoerd. Door de verbeterde ventilatie zorgt de binnenschaal ervoor dat het hoofd koel blijft, zelfs met warme temperaturen.

IAS 3D systeem

De uvex Primo is uitgerust met een IAS 3D systeem. Waar veel helmen alleen in de breedte versteld kunnen worden, biedt uvex een extra mogelijkheid om de helm te verstellen. Het IAS 3D systeem zorgt er namelijk voor dat je de helm zowel in de breedte als in de hoogte kunt verstellen. Hierdoor kan de pasvorm nog beter op het hoofd afgesteld worden. Dit heeft als gevolg dat de helm meer comfort biedt dan helmen die alleen in de breedte versteld kunnen worden.

Design gecombineerd met veiligheid

Uvex heeft voor de Primo helmencollectie design gecombineerd met veiligheid. Door een goede pasvorm en de opbouw van de helm, biedt hij maximale bescherming. Het ventilatiesysteem zorgt voor de warmteregulatie en de ear pads houden de oren warm en beschermd. Daarnaast hebben ze er met het design en de bescherming voor gezorgd dat de helm aansluit bij de eisen van een grote doelgroep. De ear pads en liner zijn zo ontworpen dat ze goed bij de kleur van de buitenschaal passen. Voor de dames zijn er speciale metallic kleuren, combineert met zacht faux fur. Overige modellen zijn voorzien van kleurrijke details en ear pads en tot slot zijn er nog twee uniseks modellen.

Gespecialiseerde winkeliers kunnen je meer informatie geven over de uvex Primo-collectie. Wil je nu al meer weten? Ga dan naar uvex voor meer informatie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in