Nieuwsalert per mail ontvangen

Er is geen weg terug

Door het enthousiasme dat bij mij ontstond over het Zero to Hero Project, wist binnen de kortste tijd iedereen om me heen dat ik dit seizoen een Ski Hero wilde worden. Er is nu geen weg meer terug. De grootste vraag die nu heerst: “Hoe word je daadwerkelijk een Ski Hero?!” 

Vanaf het moment dat ik ben gestart tot de dag van vandaag, realiseer ik mij nog steeds niet in wat voor achtbaan ik mij bevind. Het is nooit mijn doel geweest om iets met skiën te doen in mijn leven en nu opeens word ik ondersteund door merken als Elan, GoPro, Gloryfy, Section 8 Snowsport Instiute en Training Lifestyle en Voeding.

Het zijn de merken die mijn ondersteunen in materiaal, maar het zijn juist de personen om me heen waarmee ik samen een compleet nieuwe droom heb gecreëerd.

De voorbereiding voor het project is niet alleen het aanschrijven van mensen, het onderhouden van contacten, het schrijven van blogs en het maken van foto’s. Het is ook fysiek voorbereiden om blessureleed gedurende het seizoen te voorkomen. Maar hoe combineer je een fulltime internship, een parttime baan, voorbereidingen voor het Zero to Hero project, een fysieke voorbereiding en een sociaal leven?

Om eerlijk te zijn, heb ik geen idee hoe ik  deze vijf verschillende processen combineer. Het lukt me gewoon. Ik sta op met het idee dat ik een Ski Hero word en ik ga ermee naar bed. Alles wat hiertussen gebeurt, gaat op een automatische piloot. Op het punt van fysieke voorbereiding na.  In samenwerking met Training, Lifestyle en Voeding heb ik  een speciaal ski preparation gemaakt om ski-fit te worden voor het seizoen.  Een topic waar ik later in het seizoen op terug kom.

In drie maanden tijd is er om me heen een team ontstaan wat razend enthousiast is over Zero to Hero. In deze drie maanden heb ik geen spanning of druk gevoeld, totdat ik op zaterdag 15 december vroeg ontwaakte. Voor het eerst in mijn leven stapte ik het huis uit met een paar ski’s en boots in mij handen.  Normaal gesproken wordt er op de weg naar de berg altijd over en weer gegrapt. Nu is er maar een slachtoffer in de auto: “Where is your pretty smile Erik?!”, “Are you a bit nervous Erik, you’re so quite”, etc.

Aangekomen op Mount Washington, word ik direct in het diepe gegooid. Mijn ski instructeur (Tobin) zegt letterlijk: “So Erik, you want to be a Ski Hero, so show me what you can!” Ik had nooit verwacht dat de bergen opnieuw zo intimiderend voor me konden zijn! Een beginneling zijn, waar iedereen je links en recht voorbij vliegt voelt alles behalve als een pretje! Helemaal als je weet dat je de ski’s niet onder controle hebt en dat je zomaar alle kanten op kan vliegen. Hebben de andere wintersporters dit wel door? Theoretisch gezien beland je een neerwaartse spiraal, waarbij je zelfvertrouwen als sneeuw voor de zon verdwijnt!

Het is een bijzonder gevoel om met een nieuwe sport te beginnen. Alles wat normaal zo natuurlijk aanvoelde op de berg, is nu opeens spannend en onbekend.  In de volgende weken ga ik hard trainen om dit onzekere gevoel weg te werken.  Kun je niet wachten? Volg dan mijn video’s op www.youtube.com/cleveradventuring. De nieuwste gaat over mijn nieuwjaarsduik.

Cheers

Erik’s weg naar ski hero wordt mede mogelijk gemaakt door Elan ski’sSection 8 Sport InstituteGoPro camera’sThe Joint physiotherapy in CourtenayLifestyle, training en voedingGloryfyMount WashingtonSkitakhutTCwebmaster en Tourism Mount Washington.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in