Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eigen gondel voor twee Franse wedstrijdskiërs in Kitzbühel

© Michael Werlberger

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De grote prestaties van de skiërs Cyprien Sarrazin en Clément Noël worden op 28 juni gevierd. Deze mannen krijgen een eigen gondel in Kitzbühel na hun bijzondere overwinningen tijdens de Hahnenkamm-Rennen. Een grote eer voor de wedstrijdskiërs in het skigebied KitzSki.

Bijzonder: eigen gondel in Kitzbühel

Waarom de Franse wedstrijdskiërs Cyprien Sarrazin en Clément Noël in het zonnetje worden gezet in KitzSki? Cyprien Sarrazin won tijdens de afgelopen editie van de Hahnenkamm-Rennen met een bijzondere dubbelzegen. Hij kwam bij beide afdalingswedstrijden als allereerste over de finish. In 2019 won Clément Noël de slalom op de Ganslern, om deze reden wordt ook hij gehuldigd met een eigen gondel bij de Hahnenkammbahn.

Het krijgen van een eigen gondel in Kitzbühel is een hele eer. Het is een teken van een bijzondere prestatie in het alpineskiën. Inmiddels is het een soort traditie geworden in het internationale skioord. Vorig jaar kreeg de Fransman Alexis Pinturault een eigen gondel. Hij heeft tussen 2014 en 2016 maar liefst drie opeenvolgende overwinningen op de combinatie behaald tijdens de Hahnenkamm-Rennen. Hoe de eigen van gondel van Pinturault eruit ziet zie je hier.

Fans van Frankrijk opgelet

28 juni is het zover, dan komen de Franse wedstrijdskiërs naar Kitzbühel voor een gala rondom de nieuwe gondels. Op social media roepen de organisatoren van het event Franse fans op om deel te nemen aan een actie. Hiermee kun je kaartjes winnen voor het gala. Naast Sarrazin en Noël komt ook Johan Clarey naar Kitzbühel. Deze wedstrijdskiërs heeft ondanks meerdere podiumplaatsen nog een overwinning op de Streif weten te behalen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in