Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eigen gondel voor wedstrijdskiër Alexis Pinturault in Kitzbühel

Hahnenkammbahn Kitzbühel

© Kitzbühel Tourismus

Wintersportredacteur

Gisteren was een speciale dag in het skigebied KitzSki! De grote prestaties van wedstrijdskiër Alexis Pinturault werden gevierd. De Fransman kreeg voor zijn uitzonderlijke drie opeenvolgende overwinningen tijdens de Hahnenkamm-Rennen een eigen gondel in het skigebied. Hoe die eruit ziet? Kijk snel verder!

Bijzondere prestatie

Waarom de Franse wedstrijdskiër Alexis Pinturault in het zonnetje werd gezet in KitzSki? Hij heeft tussen 2014 en 2016 maar liefst drie opeenvolgende overwinningen op de combinatie behaald tijdens de Hahnenkamm-Rennen. Dit is een buitengewone prestatie en daarom kreeg de Fransman een bijzondere erkenning. In Kitzbühel kun je vanaf komende winter met de gondel van Alexis Pinturault de berg omhoog. Daarnaast kreeg de wedstrijdskiër ook de Hahnenkamm diamantspeld. Slechts tien andere atleten hebben deze eer ook gekregen sinds het begin van de racegeschiedenis in Kitzbühel. Andere skiërs zijn: Anderl Molterer, Jean-Claude Killy, Kjetil André Aamodt en Ivica Kostelic.

Bijzondere gondel voor Alexis Pinturault

Hoe de gondel eruit ziet? Kijk maar mee:

Reactie van de wedstrijdskiër

De wedstrijdskiër is speciaal naar Kitzbühel afgereisd voor deze viering. Zijn reactie: “Vandaag is een heel bijzondere dag. Omdat we normaal gesproken alleen naar Kitzbühel komen om tegen onze tijdgenoten te strijden en onze beste prestaties te leveren. Vandaag ben ik ontspannen en heel trots op wat ik hier heb bereikt.” Hij keek op deze dag ook terug naar zijn allereerste World Cup wedstrijd, deze was heel toevallig ook op de beruchte Streif in 2013.

De prestaties van Alexis Pinturault

Naast deze drie overwinningen in Kitzbühel heeft de 32-jarige wedstrijdskiër nog 18 overwinningen behaald op de reuzenslalom, drie met het onderdeel slalom en één in de discipline super-G. Daarnaast behaalde hij twee keer zilver en twee keer brons op de Olympische Spelen en is hij tweevoudig wereldkampioen combinatie.

Lees ook: Gouden gondel voor Zwitserse wereldkampioene in Davos Klosters

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in