Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste skigebieden in Australië sluiten vanwege te weinig sneeuw

Wintersportredacteur

Enkele skigebieden in de staat Victoria in Australië sluiten het skiseizoen vroegtijdig. De beperkte sneeuwval zorgt voor deze ontwikkeling. Aanstaande zondag 3 september is het de laatste dag waarop je in Lake Mountain Alpine Resort en Mt. Baw Baw je ski’s kunt onderbinden. Deze sluiting is eerder dan normaal, doorgaans duurt het skieizoen in Australië tot eind september.

Temperatuur te hoog

De skigebieden Lake Mountain Alpine Resort en Mt. Baw Baw sluiten vanaf zondag de liften en pistes en beëindigen daarmee het seizoen vroegtijdig. Dit is een maand eerder dan doorgaans het geval is in deze regio. Dat komt omdat het op dit moment veel te warm is in de skigebieden. Hoewel het een paar keer flink gesneeuwd heeft in Australië de afgelopen maanden, was dit niet genoeg voor deze warme omstandigheden op de pistes. In het officiële statement op de website van Mt. Baw Baw staat wel dat er genoeg capaciteit is om de pistes eventueel weer te openen na voldoende sneeuwval, maar voor nu lijkt het einde van skiseizoen 2023 voorlopig officieel.

Skiseizoen 2023 in Australië

In juni begon het winterseizoen met de opening van maar enkele skigebieden en een mager piste-aanbod vanwege de beperkte hoeveelheid sneeuw. Gelukkig sloeg het weer vanaf het tweede weekend van juni volledig om en het begon flink te sneeuwen. Na de grote sneeuwbui in juli, waren bijna alle skigebieden voor 100% geopend. Toen leek het seizoen gered, maar helaas was de sneeuw toch niet overal voldoende. De afgelopen twee weken is er geen verse sneeuw meer gevallen. Volgens de voorspellingen daalt de temperatuur wel weer, maar de vraag is nog of de neerslag verandert van regen naar sneeuw.

Ook in andere skigebieden problemen

Ook in het skigebied Mt. Hotham is ligt er een beperkte hoeveelheid sneeuw op de pistes. De komende dagen wordt het sneeuwproductiesysteem weer aangezet om dit weekend 6 van de 12 liften te kunnen openen. Een soortgelijke situatie is er in Mt. Buller, ook hier zijn niet alle liften in bedrijf. Slechts 9 van de 19 liften kunnen gebruikt worden door wintersporters in het skigebied.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in