Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bijzonder skiseizoen in Australië: tot één meter sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het skiseizoen in Australië tot nu toe? Erg bijzonder! In juni begon het winterseizoen met de opening van maar enkele skiresorts en een mager aanbod door de beperkte hoeveelheid sneeuw. Maar het weer sloeg vanaf het tweede weekend van juni volledig om en het begon flink te sneeuwen. Na de grote sneeuwbui afgelopen weekend, zijn bijna alle skigebieden nu voor 100% geopend en lijkt het een van de beste skiseizoenen tot nu toe te worden in Australië.

Skiseizoen in Australië

Op 10 juni startte het officiële skiseizoen in Australië met de opening van het skiresort Mt. Buller. Er volgden een paar skigebieden, maar het aanbod bleef beperkt. De sneeuwval begon pas een paar weken later. Vooral afgelopen weekend sneeuwde het flink. Deze sneeuwval zorgde voor de opening van bijna alle skigebieden in Australië. Op dit moment draaien de meeste skiresorts op volledige capaciteit.

Eén meter sneeuw

Afgelopen weekend sneeuwde het hard in Australië. In sommige gebieden is er tot nu toe een meter sneeuw gevallen. In een van de grootste skigebieden, Perisher, ligt er nu maar liefst 110 centimeter sneeuw. Ook in de skigebieden Charlotte Pass en Thredbo Ski sneeuwde het flink. In de meeste gebieden is er zo’n 70-80 centimeter gevallen. De sneeuwhoogtes zijn bovengemiddeld en de condities zijn op dit moment perfect. Zo ziet het eruit in Australië in de poedersneeuw:

Ook in Tasmanië kun je nu skiën

Dit weekend openden ook de twee skistations op het eiland Tasmanië in Australië. Het seizoen is hier altijd erg onregelmatig door de ligging van het eiland. Het zijn de twee meest zuidelijke stations in het land met enkele skiliften en pistes. Het meest zuidelijk is Mount Mawson, daarnaast kun je afdalen in Ben Lomond in Tasmanië.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in