Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental sluit skigebied na 7 maart

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Na dit weekend is het skiseizoen van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental voorbij. Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond heeft het skigebied via social media aangekondigd alle liften en pistes na 7 maart te sluiten.

De condities zijn perfect, maar de pistes zijn al weken leeg. Hetzelfde geldt voor de horeca en toeristische accommodaties. Normaal gesproken zijn er duizenden mensen per dag in het skigebied aanwezig, maar deze winter is alles anders. Even was er de hoop dat de hotels en restaurants nu al open mochten, maar helaas gebeurt dit op z’n vroegst pas rond Pasen. Daarom heeft SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental een drastisch besluit genomen.

Skigebied dicht

Het skigebied is dit skiseizoen iets meer dan 70 dagen open geweest. Niemand had verwacht dat de winter van 2020/2021 zo zou lopen. Als sinds april 2020 werd er achter de schermen hard gewerkt een een veilig skiseizoen. Veiligheidsconcepten werden uitgewerkt en ook de bouw van de nieuwe liften moest gewoon doorgaan.

Iedereen had anders gehoopt, maar helaas is er geen andere optie meer dan het skigebied na 7 maart te sluiten. Het skigebied sluit niet uit misschien nog een aantal weekenden te openen, maar vooralsnog gaat alles dicht na 7 maart.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in