Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Skigebied Ischgl niet meer open dit seizoen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Voor het eerst in de skigeschiedenis van Ischgl is het skigebied geen dag open geweest. Vanwege de huidige coronasituatie heeft er geen lift gedraaid deze winter en dat gaat ook de rest van het seizoen officieel niet meer gebeuren. Dat heeft Ischgl zojuist via social media bekendgemaakt.

Normaal kun je in Ischgl skiën van eind november tot begin mei, maar deze winter is alles anders. Aan de Zwitserse kant van het skigebied – in Samnaun – wordt al maanden volop geskied, maar niet in Ischgl. Zelfs niet toen skiën in december officieel weer werd toegestaan. In tegenstelling tot alle andere skigebieden in Paznaun.

Strenge maatregelen

Ischgl heeft de afgelopen maanden behoorlijk onder vuur gelegen. Naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens skiseizoen 2019/2020, werden er strenge hygiëne- en veiligheidsconcepten ontwikkeld. Er kwam een speciaal camerasysteem en er werd zelfs aangeraden om bij aankomst in de accommodatie een negatieve coronatest te laten zien. Toch bleef het skigebied gesloten. Zelfs toen de regering op 24 december een officiële ‘go’ gaf.

Moeilijke beslissing

Het skiseizoen van Ischgl is per vandaag officieel voorbij. Ook de rest van het seizoen blijft dit deel van het skigebied gesloten. Deze moeilijke beslissing is naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen maandag genomen. De horeca mag met Pasen open en pas in april is er kans op het openen van toeristische accommodaties.

Daarom kijkt het skigebied nu uit naar het zomerseizoen dat op 25 juni van start gaat. En uiteraard naar volgend skiseizoen. Zet 25 november 2021 maar vast in je agenda!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in