Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Droomcondities in de wintersportlanden dit weekend

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na een periode met verse sneeuwval en bewolking komt altijd de zon weer tevoorschijn! Dit weekend belooft geweldig te worden in de skigebieden volgens de huidige voorspellingen. De wolken verdwijnen en de zon komt tevoorschijn, dus volop Kaiserwetter. Nog niets op de planning, spring dan vooral nu in de auto want dit wil je echt live meemaken.

Einde milde periode

Na een mildere periode in de Alpenlanden is het inmiddels gelukkig weer kouder geworden. Waar het aan het begin van de week nog veel regende, viel er gisteren in veel landen weer sneeuw. Dit verse laagje vult het sneeuwdek op de pistes nog verder aan en zorgt voor droomcondities. Vanaf vandaag bepaalt een hogedrukgebied het weer in grote delen van de Alpen en dat is erg positief! Het wordt op de meeste plekken erg zonnig in de wintersportlanden tot en met begin volgende week.

››› In Italië was het gisteren al geweldig mooi!

Her en der een vlok sneeuw

Op dit moment kan er aan de noordkant van de Alpen nog een vlok sneeuw vallen. Met name in delen van Oostenrijk en Zwitserland dwarrelen er nog wat sneeuwvlokken uit de hemel boven de 700 meter hoogte. Deze aantallen kunnen oplopen tot zo’n 20 centimeter verse sneeuw in totaal. Daarbij waait er een krachtige wind op hoogte, deze zorgt voor een lage gevoelstemperatuur.

Kaiserwetter op komst

Vanaf vanmiddag en morgen klaart het in alle wintersportlanden helemaal op! In de ochtenden kan het mistig zijn de komende dagen, maar de mist lost helemaal op in de loop van de dag. Het weerbeeld wordt rustiger en de voorspellingen laten volop zon zien. Bovendien wordt het vanaf zondag tijdelijk wat milder en neemt de wind in kracht af. Perfect wintersportweer dus! Ben jij te vinden in de sneeuw de komende dagen?

Witte kerst?

Betekent dit ook goed nieuws voor de wintersporters die naar de skigebieden vertrekken in de kerstvakantie? Volgens weerexperts kan het weerbeeld nog twee kanten op. Hoewel er hoop is op nog veel meer sneeuw tot het einde van het jaar kan dit nog niet met zekerheid gezegd worden. Komt er weer een koufront voorbij, dan trekken er weer sneeuwbuien over de Alpen. Maar als het warmtefront de overhand krijgt, is er ook kans op dooi en regen. Begin volgende week kan er pas een realistische prognose gesteld worden. We houden je op de hoogte!

Lees ook: Witte Kerst ondanks alle regen? Volgens weerexperts is het 50/50!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in